Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Η Επιτυχία της Opel στην Αγορά Συνεχίζεται


Η Opel αύξησε σημαντικά τις πωλήσεις της σε όλη την Ευρώπη το πρώτο εξάμηνο του 2011, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Τους πρώτους έξι μήνες της χρονιάς, οι πωλήσεις οχημάτων αυξήθηκαν πάνω από 50.000 μονάδες, ή 8,2%. Στο ίδιο διάστημα, το μερίδιο αγοράς ανέβηκε στο 6,4% σε σχέση με το 6,2% που ήταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Συνολικά, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του 2011 η εταιρία πούλησε περίπου 659.000 οχήματα σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα την ίδια περίοδο ταξινομήθηκαν 6.213 οχήματα και η Opel απέσπασε μερίδιο αγοράς 11,2%. Η Opel μαζί με τη Βρετανική Vauxhall κατάφεραν να αυξήσουν το μερίδιό τους σε 19 από τις 27 Ευρωπαϊκές αγορές.

Τον Ιούνιο, η Opel πέτυχε Ευρωπαϊκό μερίδιο αγοράς 6,8% (περίπου 125.000 οχήματα), το υψηλότερο μηνιαίο μερίδιο φέτος. Αντίστοιχη και ακόμη μεγαλύτερη ήταν η επιτυχία στην Ελλάδα όπου τον Ιούνιο μόνο πουλήθηκαν 1,159 αυτοκίνητα Opel με 11,9% μερίδιο αγοράς, με τη Λιανική να αγγίζει το 13,5% και 11,5% σε προοδευτική βάση για το εξάμηνο βελτιωμένο κατά σχεδόν 3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου. Στις δε εταιρικές πωλήσεις βρίσκεται στη 2η θέση με μερίδιο 13,5% στο εξάμηνο. Το δεύτερο τρίμηνο ήταν το τρίτο συνεχόμενο με αυξήσεις του μεριδίου αγοράς συγκριτικά με την αντίστοιχη εικόνα πριν από ένα χρόνο, πανευρωπαικά.

Τα Meriva και Astra Sports Tourer διανύουν μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία έχοντας αναδειχθεί πρώτα στις αντίστοιχες κατηγορίες τους. Λόγω της υψηλής ζήτησης, η Opel εφαρμόζει ένα πρόγραμμα με πρόσθετες βάρδιες λειτουργίας των εργοστασίων της για μερικούς μήνες. Η εταιρία αποφάσισε επίσης να μειώσει το καλοκαιρινό διάλειμμα στην παραγωγική Μονάδα του Rüsselsheim, όπου κατασκευάζεται το Insignia. Εξάλλου, λόγω του μεγάλου αριθμού εισερχόμενων παραγγελιών για τα Astra και Insignia, η Opel έχει αυξήσει τη συνολική παραγωγή πετρελαιοκινητήρων στο Kaiserslautern από 180.000 σε 250.000 μονάδες το χρόνο.

«Τα νέα μοντέλα μας, με πρωταγωνιστές τα Meriva και Astra Sports Tourer, είναι άκρως δημοφιλή στην αγορά. Τα ανανεωμένα Corsa και Antara απολαμβάνουν αξιοσημείωτη επιτυχία, ενώ οι πωλήσεις του Insignia συνεχίζουν να αυξάνονται παρά το ότι ήδη βρίσκεται στον τρίτο χρόνο του στην αγορά» δήλωσε ο Alain Visser, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων, Μάρκετινγκ & Aftersales. «Το νέο Zafira Tourer και το Astra GTC θα λανσαριστούν το φθινόπωρο. Τέλος, με το Ampera, το πρώτο ηλεκτρικό όχημα που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση, θα ιδρύσουμε μία νέα κατηγορία στην Ευρώπη, η οποία θα αποτελέσει εξαιρετική βάση για τη συνέχιση της ανάπτυξης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου