Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

H Hyundai εισέρχεται στην Αγορά Επαγγελματικών Οχημάτων Βαρέως Τύπου της Κίνας

Η Hyundai Motor Company, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ν. Κορέας, υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία κοινοπραξίας με την Κινεζική εταιρεία Sichuan Nanjun Automobile Group (Nanjun Auto) και εισέρχεται στη μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου στον κόσμο.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας ακολούθησε τελετή στο ξενοδοχείο Jinjiang Hotel στην περιοχή Chengdu, Sichuan, για την ανακοίνωση της κοινοπραξίας Sichuan Hyundai Motor Company (Sichuan Hyundai). Στην τελετή παρευρέθησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Hyundai και κυβερνητικοί εκπρόσωποι, όπως οι: κ. Mong-KooChung, Πρόεδρος της Hyundai Motor Company, κ. YuWoo-ik, Πρέσβης της Κορέας στην Κίνα, κ. LiuQibao, Γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Nanjun Auto.

Η Hyundai Motor και η Nanjun Auto, οι οποίες υπέγραψαν Μνημόνιο Συμφωνίας (MOU) για την κατά 50-50 κοινοπραξία, θα κάνουν μία επένδυση ύψους 600 δισεκατομμυρίων won. Η κοινοπραξία Sichuan Hyundai θα εγκατασταθεί αργότερα μέσα στο έτος, στην πόλη Ziyang, της επαρχίας Sichuan. Ενώ αρχικά θα χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Nanjun Autos, η Sichuan Hyundai θα επενδύσει επιθετικά ώστε να βελτιώσει και να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις αυτές. Η ολοκλήρωση του εργοστασίου θα δώσει τη δυνατότητα στη Sichuan Hyundai να παράγει ετησίως μέχρι και 160.000 μονάδες (150.000 φορτηγά και 10.000 λεωφορεία) από το 2013.

Η Sichuan Hyundai θα ακολουθήσει μία στρατηγική όπου θα χειρίζεται δύο διαφορετικές μεταξύ τους μάρκες, ώστε να διεισδύσει αποτελεσματικά στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, η Sichuan Hyundai θα εξελίξει τα υπάρχοντα μοντέλα της Nanjun Autos ώστε να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών που στοχεύουν στη σχέση ποιότητας και τιμής, ενώ θα σχεδιάσει τα νέα μοντέλα της Hyundai με στόχο να δημιουργήσει μία υψηλής ποιότητας μάρκα.

Η εξελιγμένη τεχνολογία της Hyundai σε συνδυασμό με τη σταθερή θέση που διατηρεί η Nanjun Autos στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου, θα δημιουργήσουν μία δυναμική συνέργεια που θα οδηγήσει στην επιτυχία. Επίσης, η Hyundai πιστεύει ότι μπορεί γρήγορα να εξασφαλίσει μία ηγετική θέση στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου της Κίνας, χρησιμοποιώντας την εμπειρία της στα επιβατηγά οχήματα από την κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει με την Beijing Hyundai Motor.

Η αγορά των επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί από 4,3 εκατομμύρια μονάδες το 2010 σε 5,2 εκατομμύρια μονάδες το 2015 λόγω της μεγάλης ζήτησης καθώς η βιομηχανοποίηση αυξάνεται ραγδαία, κυρίως στις δυτικές περιοχές της Κίνας. Η Hyundai στοχεύει φέτος να πουλήσει 73.000 επαγγελματικά οχημάτα βαρέως τύπου και να επεκταθεί στις 160.000 μονάδες γύρω στο 2015 με μερίδιο αγοράς της τάξεως του 3%.

Η Sichuan Nanjun Automobile Group ιδρύθηκε το 1998 και τώρα κατέχει την 11η θέση στους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων βαρέως τύπου. Επίσης, λειτουργεί 2 εργοστάσια στις πόλεις Chengdu και Ziyang με ετήσια δυνατότητα παραγωγής γύρω στις 120.000 μονάδες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου