Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Άλλη μια διπλή νίκη για τα Cruze


Με δύο πρώτες θέσεις και πέντε συνολικά θέσεις στο βάθρο, η αγωνιστική ομάδα της Chevrolet συνέχισε την εκπληκτική φετινή της πορεία.

Ένα ακόμα αγωνιστικό διήμερο του WTCC ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, με θρίαμβο της αγωνιστικής ομάδας της Chevrolet. Αυτή την φορά ήταν η σειρά της Τσεχίας να φιλοξενήσει τις ομάδες και τους φανατικούς φίλους του WTCC, στην περίφημη πίστα του Μπρνο.

Στο πρώτο σκέλος του αγώνα τα Cruze τερμάτισαν στην πρώτη τριάδα, με τους Huff, Muller και Menou να καταλαμβάνουν αντίστοιχα την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση. Ο Yvan Muller έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα στο δεύτερο σκέλος καταφέρνοντας να κόψει πρώτος το νήμα, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε από την όγδοη θέση στην εκκίνηση. Λίγο μετά ο Alain Menu έπαιρνε και αυτός καρό σημαία στην τρίτη θέση ενώ ο Rob Huff ολοκλήρωσε την φανταστική εμφάνιση της Chevrolet στην Τσεχία με μια τέταρτη θέση και μια συνολικά εξαιρετική συγκομιδή βαθμών για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι μετά τον πέμπτο αγώνα και λίγο πριν να φτάσουμε στα μισά της αγωνιστικής χρονιάς, η ομάδα της Chevrolet είναι στην κορυφή της κατάταξης με σχεδόν διπλάσιους πόντους από την ομάδα της BMW που βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Την ίδια στιγμή οι τρεις οδηγοί της έχουν μετατρέψει το ποιος θα είναι ο επόμενος πρωταθλητής σε καθαρά εσωτερική υπόθεση, αφού βρίσκονται σταθερά στις τρεις πρώτες θέσεις τις κατάταξης και με σημαντική διαφορά βαθμών από τους υπόλοιπους.

Όλα δείχνουν πως και αυτή την χρονιά, όπως ακριβώς και την προηγούμενη η «ομάδα των μπλέ» θα σαρώσει τα πάντα στο WTCC.


Δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Yvan Muller: Είμαι πολύ χαρούμενος με τους βαθμούς που συγκέντρωσα αυτό το Σαββατοκύριακο και φυσικά με το ότι κατάφερα να πάρω την δεύτερη μου νίκη για φέτος. Μετά από την πολύ καλή μου πορεία στα δοκιμαστικά και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα χρονομετρημένα, ήταν κάπως απογοητευτικό το ότι δεν κατάφερα να κερδίσω στο πρώτο σκέλος. Νομίζω ότι ήμουν λίγο πιο «ευγενικός» στις πρώτες στροφές και ο Rob βρήκε την ευκαιρία να με περάσει. Το σημαντικό είναι πάντως ότι δεν το έβαλα κάτω και στο δεύτερο σκέλος τα πήγα πολύ καλά παίρνοντας την πρώτη θέση ξεκινώντας από την όγδοη.

Rob Huff: Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πώς εξελίχθηκε για εμένα ο αγώνας της Τσεχίας. Το πρώτο σκέλος πραγματικά κρίθηκε στις δύο πρώτες στροφές σε μια πολύ σκληρή αλλά συγχρόνως και πολύ καθαρή μάχη με τον Yvan. Αρχικά έκανα την κίνηση μου από την εξωτερική και πάτησα λίγο εκτός πίστας καθώς δεν ήθελα να συγκρουστούμε, αλλά στην επόμενη στροφή βρέθηκα σε καλύτερη θέση στην εσωτερική τροχιά και κατάφερα να περάσω. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πολύ πιο εύκολα για μένα. Στο δεύτερο σκέλος κατάφερα να περάσω μετά από πολύ προσπάθεια τους Nykjaer, Poulsen, Villa και Tarquini φτάνοντας στην τέταρτη θέση όπου έκρινα ότι δεν μπορούσα να ανέβω άλλο και προτίμησα να τερματίσω με ασφάλεια για να πάρω τους βαθμούς.

Alain Menu: Στην πρώτη εκκίνηση κάποιος με ακούμπησε από πίσω κόβοντας μου κάπως τον ρυθμό, αλλά κατάφερα να μείνω πολύ κοντά στον Coronel και να τον περάσω στον τελευταίο γύρο κατακτώντας την τρίτη θέση. Στο δεύτερο μέρος το αυτοκίνητο μου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση και είχα μια καλή εκκίνηση αλλά δεν μπόρεσα να κρατήσω πίσω τον Yvan, ο οποίος με πέρασε καθώς επιταχύναμε μετά την έξοδο της στροφής. Είχα δύο πολύ ενδιαφέρουσες μάχες πρώτα με τον Tarquini και μετά με τον Coronel, αλλά τελικά κατάφερα να τους περάσω και να τερματίσω και πάλι τρίτος. Τελικά, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσα να πάρω ακόμα λίγους βαθμούς, δεν μπορώ να πω ότι είμαι δυσαρεστημένος.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Πρώτο μέρος
1. R Huff               Chevrolet Cruze       10 γύροι σε 21λ. 59.507 δ.
2. Y Muller           Chevrolet Cruze       + 0.858 δ.
3. A Menu             Chevrolet Cruze       + 11.697 δ.
4. T Coronel          BMW 320 TC              + 13.026 δ.
5. K Poulsen         BMW 320 TC              + 14.353 δ.
7. D O’Young        Chevrolet Cruze          + 23.288 δ.
Δεύτερο μέρος
1. Y Muller           Chevrolet Cruze       12 γύροι σε 22λ. 08.247 δ.
2. T Coronel          BMW 320 TC              + 4.183 δ.
3. A Menu             Chevrolet Cruze       + 4.415 δ.
4. R Huff               Chevrolet Cruze       + 5.033 δ.
5. M Nykjaer          SEAT León 1.6 T        + 7.450 δ.

Κατάταξη οδηγών
1. R Huff (Chevrolet) 187
2. Y Muller (Chevrolet) 162
3. A Menu (Chevrolet) 134
4. G Tarquini (SEAT) 83
5. T Coronel (BMW), 82


Κατάταξη κατασκευαστών
1. Chevrolet 405 points
2. BMW 231
3. Seat, 212
4. Volvo, 56.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου