Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Εκπομπή αυτοκινήτου του BBC ανάγκασε την Citroen να ανακαλέσει για επισκευή 20.000 C3 Picasso

Οι οδηγοί της εκπομπής αυτοκινήτου Watchdog, του ΒΒC ανακάλυψαν πριν λίγες μέρες ότι τα φρένα του C3 Picasso θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν κατά λάθος από τον επιβάτη. Έτσι η Citroen αναγκάστηκε να ανακαλέσει 20.000 αυτοκίνητα για να διορθώσει την κακοτεχνία.
Όπως εξήγησαν οι παρουσιαστές του Watchdog το πρόβλημα πιθανότατα προέκυψε από την μετατροπή του αυτοκινήτου σε δεξιοτίμονο, για την αγγλική αγορά. Ένα καλώδιο στα πόδια του επιβάτη θα μπορούσε να πιεστεί κατά λάθος ενεργοποιώντας τη λειτουργία του συστήματος πέδησης. Οι μηχανικοί της εκπομπής επιβεβαίωσαν πως ήταν εύκολο να γίνει, καθώς καλύπτονταν μόνο από ένα λεπτό κομμάτι τσόχα.
Μια εταιρεία καθαρισμού ειδοποίησε το Watchdog για το πρόβλημα: προφανώς, ένας από τους οδηγούς της, αναγκάστηκε να σταματήσει ουρλιάζοντας, ενώ ταξίδευε με 70 μίλια/ώρα στον αυτοκινητόδρομο. Δύο άλλα αυτοκίνητα που εξετάστηκαν από την εκπομπή παρουσίασαν την ίδια βλάβη.
Η Citroen ανακοίνωσε στην εκπομπή ότι τα αυτοκίνητα θα εξοπλιστούν με ένα επιπλέον διακόπτη στο σύστημα πέδησης και η επισκευή θα γίνει εντελώς δωρεάν από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου