Τρίτη 19 Απριλίου 2011

O MAX BIAGGI περνάει τις εξετάσεις στο ASSEN

Ήταν μια έντονη Κυριακή, για την ομάδα της Aprilia Alitalia Racing στην πίστα του Assen. Φτάνοντας πολύ κοντά στην Superpole, ο 5 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Max Biaggi, κέρδισε και στους 2 αγώνες την 2η θέση, ανεβαίνοντας έτσι 2ος στη γενική κατάταξη.

Ο Max πάλεψε με τον Rea στον 1ο αγώνα, χρησιμοποιώντας την RSV4 μοτοσυκλέτα του στο έπακρο, αν και ξεκίνησε από την έκτη θέση του grid.

Το σενάριο παρέμεινε το ίδιο και για τον 2ο αγώνα με συμπρωταγωνιστή αυτήν τη φορά όμως τον Carlos Checa. 3 γύρους πριν το τέλος, ο Ιταλός αναβάτης επιτέθηκε επιτυχώς στον Ισπανό, με τον Checa όμως να έχει τον τελευταίο λόγο.

Ο Leon Camier, χρειάστηκε στον 1ο αγώνα να ξεκινήσει από τα pit λόγω προβλημάτων με την μοτοσυκλέτα του που έσβηνε δευτερόλεπτα πριν εκκινήσει ο αγώνας. Ένα μηχανικό πρόβλημα έπειτα, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον αγώνα του που ούτως ή άλλως δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ο καλός ρυθμός που έδειξε κατά την διάρκεια του ζεστάματος, βρήκε πρόσφορο έδαφος στον 2ο αγώνα με τον Άγγλο αναβάτη να μάχεται για την 4η θέση. Η πτώση του Melandri, άνοιξε τον δρόμο για την θέση που δικαιωματικά κατέκτησε ο Leon ο οποίος έκανε και τον γρηγορότερο γύρο του αγώνα.

Προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα – ήταν τα πρώτα λόγια του Max Biaggi – ειδικά αν λάβουμε υπόψη το τι περάσαμε το Σάββατο (ο Max αναφέρεται στα προβλήματα του Σαββάτου κατά την διαδικασία της Superpole). Δυστυχώς χρειάστηκε να κάνουμε βεβιασμένη επιλογή ελαστικών για την RSV4. Δεν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω τη μαλακή γόμα όπως ο Checa. Όταν τον προσπέρασα στον 2ο αγώνα, πίεσα στα όρια αλλά δεν είχα την πρόσφυση που χρειαζόταν για να κρατήσω την πρώτη θέση. Το αβαντάζ των 2κύλινδρων είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιούν πιο μαλακά ελαστικά, που είναι πολύ σημαντικό ειδικά για πίστες σαν αυτήν του Assen και πέραν αυτού, αντιμετώπιζα τεχνικά προβλήματα για τους τελευταίους 5 ή 6 γύρους του 2ου αγώνα. Σε όλες τις περιπτώσεις, πρέπει αν ευχαριστήσω την ομάδα μου. Μετά την πτώση μου το Σάββατο και μετά το τέλος του 1ου αγώνα της Κυριακής, έκαναν ότι μπορούσαν για να χρησιμοποιήσω την 1η μοτοσυκλέτα που μου αρέσει καλύτερα. Είμαι χαρούμενος με την 2η θέση. Πρέπει να επανακτήσουμε χαμένο έδαφος και έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Από αυτήν την οπτική γωνία, η Monza μπορεί να είναι ένας αρκετά σημαντικός αγώνας."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου