Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Υποδεχθείτε την Άνοιξη με το Σύστημα Μεταφοράς Ποδηλάτου FlexFix της Opel

Οι ευχάριστες θερμοκρασίες και οι ηλιόλουστες ημέρες της Άνοιξης αποτελούν ακαταμάχητη πρόκληση για εκατομμύρια ποδηλάτες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την απόλαυση που προσφέρει η βόλτα με ένα σύγχρονο ποδήλατο, αδιαμφισβήτητα είναι και τα οφέλη για την υγεία. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η σπορ δραστηριότητα τονώνει το καρδιοαναπνευστικό και μυϊκό σύστημα χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις. Όμως στα ταξίδια και στις διακοπές με αυτοκίνητο, προκύπτει πάντα το θέμα της μεταφοράς του ποδηλάτου. Το πρωτοποριακό σύστημα FlexFix της Opel είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Η στιβαρή και ασφαλής σχάρα ενσωματώνεται στον πίσω προφυλακτήρα και διατίθεται για τα Corsa, Astra, Meriva και Antara.

Πρόκειται για ένα μοναδικό και ευφυές σύστημα που αναδιπλώνεται διακριτικά στον πίσω προφυλακτήρα και δεν χρειάζεται συναρμολόγηση, αποσυναρμολόγηση και αποθήκευση. Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα είναι η χαμηλή θέση της σχάρας που κάνει τη μέθοδο φόρτωσης / μεταφοράς ποδηλάτου στην οροφή να φαίνεται απαρχαιωμένη. Οι ειδικοί σε θέματα πλάτης του Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR – Action for Healthy Backs) αναφέρθηκαν σ’ αυτό το προσόν όταν απένειμαν στο νέο Meriva την περίοπτη σφραγίδα έγκρισης για τη συνολική εργονομική φιλοσοφία του. Το Meriva είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο που τιμάται με μία τέτοια σφραγίδα.

Το σύστημα μεταφοράς ποδηλάτου Opel FlexFix αποτελείται από ποικίλες καινοτομίες – λύσεις είτε ήδη πατενταρισμένες ή για τις οποίες έχει κατατεθεί πατέντα. Η ενσωματωμένη σχάρα βγαίνει συρταρωτά από τον πίσω προφυλακτήρα και απασφαλίζει με μοχλό που βρίσκεται στο άκρο του πορτμπαγκάζ. Είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί ακόμα και όταν ο χώρος αποσκευών είναι γεμάτος, ενώ δεν απαιτεί εργαλεία. Το σύστημα FlexFix μπορεί να μεταφέρει δύο ποδήλατα με πλαίσια 18 - 28 ιντσών και μέγιστο βάρος 40 kg. Στην όπισθεν, ηχεί ένα προειδοποιητικό σήμα όταν η σχάρα είναι ανοιχτή.

Σχεδόν 60.000 ικανοποιημένοι πελάτες Opel αγόρασαν το σύστημα FlexFix, από τους οποίους 40.000 είναι ιδιοκτήτες Corsa. Μετά το λανσάρισμα του νέου Meriva τον Ιούνιο του 2010, η Opel πούλησε περίπου 6.700 αυτοκίνητα με FlexFix πέρσι.

Οι τιμές του συστήματος FlexFix είναι προσιτές και στην Ελλάδα ξεκινούν από 610 ευρώ για τα Corsa, Meriva, Astra και Antara. Η Opel θα προσφέρει δύο ακόμα μοντέλα με FlexFix μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου