Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΕΙ ΔΥΜΑΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕ 77% ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

Πριν από την ύφεση που έπληξε την Ρωσία στα τέλη του 2008, η χώρα ήταν σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει τη Γερμανία και να γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης. Τώρα φαίνεται ότι η απειλή χτυπά ξανά την πόρτα της Γερμανίας. Οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ρωσία θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα των 2,8 εκατομμυρίων έως 2,9 εκατομμύρια μονάδων, το 2012.


Αντίθετα με την Ελλάδα όπου η αγορά αυτοκινήτου καταρρέει, οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ρωσία αυξήθηκαν για το μήνα Μάρτιο 77%, σε σχέση με πέρσι!! Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2011, περίπου 517.304 αυτοκίνητα πουλήθηκαν στη Ρωσία, από 292.437 την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Η οικονομία της σημαντικότερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο είναι σταθερά σε φάση της ανάκαμψης μετά την χειρότερη ύφεση των τελευταίων 15 ετών, και οι καταναλωτές αρχίζουν να αισθάνονται αρκετά πλούσια για να επενδύσουν σε κάτι ακριβό, όπως τα αυτοκίνητα και πάλι.


Η απόσυρση φαίνεται ότι ήταν ένα μέτρο που λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά για την ρωσική αγορά αυτοκινητού. Τον Μάρτιο του 2010 η Ρωσία εισήγαγε ένα σχέδιο απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων, δίνοντας τους οδηγούς 50.000 ρούβλια ($ 1771) για να ανταλλάξουν μοντέλα άνω των 10 ετών με νέα αυτοκίνητα, από τοπικές μάρκες. 

Το καθεστώς αυτό ισχύει ένα χρόνο μετά και αναμένεται να λήξει αυτό το μήνα, αλλά ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα επεκταθεί μέχρι το τέλος του έτους, δεσμεύοντας επιπλέον 5 δισ. ρούβλια από τον προϋπολογισμό. 

Ο Mark Ovenden, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κατασκευαστών Αυτοκινήτων , δήλωσε: «Υπό την προϋπόθεση ότι οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν υψηλές και η οικονομική ανάκαμψη συνεχίζεται, παραμένουμε σίγουροι για το υπόλοιπο του έτους και το 2012. "

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου