Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Project Earth



  • Η Opel χορηγός στο φιλανθρωπικό γκαλά
  • Ο Alain Visser απονέμει το Green Film Award σε ειδική τελετή
  • ‘Project Earth’ – μία πρωτοβουλία για τους θερμούς υποστηρικτές της προστασίας του πλανήτη
Rüsselsheim.  Απόψε πραγματοποιείται για δέκατη φορά το φημισμένο Γκαλά του Cinema for Peace. Αυτή η εκδήλωση αναδεικνύει και υποστηρίζει κινηματογραφικές ταινίες που πραγματεύονται τα παγκόσμια ανθρωπιστικά και περιβαλλοντικά θέματα. Η Opel είναι χορηγός για πρώτη φορά.
Κατά τη διάρκεια του γκαλά, η εταιρία θα ανακοινώσει το “Project Earth”, μία πρωτοβουλία με στόχο τη διατήρηση και ανάπτυξη όλων των μορφών ζωής στη Γη. Ειδικότερα, το Project Earth θα υποστηρίξει ειδικευόμενους επιστήμονες οι οποίοι έχουν επιδείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον για τα ζώα, τα ανθρώπινα όντα και το περιβάλλον.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με το Project Earth και τις προοπτικές να δημιουργήσει ένα θετικό αντίκτυπο» σχολίασε ο Alain Visser, Vice President Sales, Marketing & Aftersales της Adam Opel AG. «Το Ίδρυμα Cinema for Peace έχει τη δύναμη να προσεγγίσει εκατομμύρια άτομα μέσω του κινηματογράφου, τον οποίο και χρησιμοποιεί για να αναδείξει σημαντικά θέματα».
Στο γκαλά, μία διεθνής επιτροπή, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι η Nastassja Kinski και η υπέρμαχος κοινωνικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Bianca Jagger θα βραβεύσουν ταινίες και κινηματογραφικούς δημιουργούς σε διάφορες κατηγορίες. Μεταξύ των φετινών νικητών είναι ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ, Sean Penn, ο οποίος θα τιμηθεί με το Cinema for Peace Honorary Award για την ανθρωπιστική του δράση στην Αϊτή μετά το σεισμό που συγκλόνισε την περιοχή στις αρχές του 2010. Εκ μέρους της Opel, ο Alain Visser θα απονείμει το International Green Film Award για σημαντικά επιτεύγματα και την αφοσίωση στην αύξηση της συνειδητοποίησης οικολογικών θεμάτων. Υποψήφιες γι’ αυτό το βραβείο είναι οι ταινίες “A Message from Pandora” του James Cameron, “Gasland” του Josh Fox και “Jane’s Journey” του Lorenz Knauer.
Η Opel θα προσφέρει υπηρεσίες μετακίνησης στους Διακεκριμένους Προσκεκλημένους του Cinema for Peace με το ηλεκτρικό Opel Ampera και 20 μοντέλα Insignia ecoFLEX. Το γκαλά πραγματοποιείται στο Konzerthaus, το  ιστορικό Μέγαρο Συναυλιών του Βερολίνου. 
Αύξηση συνειδητοποίησης της προστασίας & διατήρησης της Αρκτικής, του Ειρηνικού, της Βραζιλίας και της Τανζανίας
Το Project Earth συνεχίζει τη μακροχρόνια παράδοση της Opel σε πρωτοβουλίες που αυξάνουν τη συνειδητοποίηση των περιβαλλοντικών θεμάτων. Υπό την αιγίδα του επιστήμονα της NASA Dr. Edwin “Buzz” Aldrin – αστροναύτη στο θρυλικό Apollo 11, της πρώτης επανδρωμένης σεληνιακής προσγείωσης στην ιστορία της ανθρωπότητας, και ενός από τους 12 ανθρώπους που έχουν πατήσει το πόδι τους στο φεγγάρι – το Project Earth θα μεταφέρει επίλεκτους φοιτητές σε τέσσερις ευαίσθητες περιοχές του κόσμου: στην Αρκτική, τον Ειρηνικό Ωκεανό στον κόλπο της Καλιφόρνια, στο τροπικό δάσος της Βραζιλίας και στο οικοσύστημα Serengeti της Τανζανίας. Εκεί θα επισκεφθούν τοπικούς οργανισμούς οι οποίοι ασχολούνται με την προστασία φυσικών κατοικιών που απειλούνται με εξαφάνιση και βοηθούν τη δράση των επιστημόνων.
«Η Opel έχει δεσμευτεί στην περαιτέρω βελτίωση της περιβαλλοντικής συμβατότητας των αυτοκινήτων και δραστηριοτήτων της» σχολιάζει ο Alain Visser. «Ενώ τα ecoFLEX μοντέλα μας και οι εκδόσεις εναλλακτικών καυσίμων επιβεβαιώνουν ότι μειώνουμε συνεχώς τις επιπτώσεις των κινητήρων εσωτερικής καύσης στο περιβάλλον, όραμά μας είναι τα αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα είναι το επόμενο βήμα του ταξιδιού, και αργότερα μέσα στη χρονιά η Opel θα λανσάρει το Ampera, το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη που είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου