Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ραλι DAKAR 2011


«Ο πλέον σκληροτράχηλος αγώνας για ανθρώπους και μηχανές, εκτυλίχτηκε φέτος σε Αργεντινή & Χιλή.
Η Aprilia έλαβε μέρος αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι η συμμετοχή με δυνατές αγωνιστικές ομάδες μπορεί να εγγυηθεί νικηφόρα αποτελέσματα»
33ο ράλι Ντακάρ, το ιστορικό ράλι αντοχής, ξεκίνησε φέτος στο Μπουένος Άιρες με 407 πληρώματα να διεκδικούν διακρίσεις σε έναν αγώνα που πιέζει τους συμμετέχοντες στα όρια, μέσα από συνολικές διαδρομές άνω των 9.500 χιλιομέτρων αποτελούμενες από έρημο και αφιλόξενο περιβάλλον. Η στρατηγική του Ομίλου Piaggio για τη συμμετοχή της Aprilia σε αγώνες, δημιούργησε την αγωνιστική ομάδα της Aprilia Giofil, με πέντε δυνατές συμμετοχές, 5 κορυφαίων αγωνιζόμενων που της χάρισαν σημαντικές διακρίσεις και την κατάκτηση τελικά της 4ης θέσης.

Francisco “Chaleco” Lopez (#3), ο Χιλιανός αναβάτης είναι στην ομάδα από το 2009. Στο ιστορικό του έχει πολλές διακρίσεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο στις κατηγορίες Motocross και Cross Country Rally ενώ κατέκτησε την 3η θέση στη γενική κατάταξη του Dakar το 2010, όπου έτρεχε με Aprilia RΧV450.

Gérard Farrés (#18), ταλαντούχος Καταλανός οδηγός, με πολλές διακρίσεις στους δυο τροχούς, συμπεριλαμβανομένων και 3 χρυσών μεταλλίων στη Junior κατηγορία του ΙSDE (Enduro). Ο Gerard συμμετείχε και στην περσινή αποστολή της Aprilia στο Dakar.
Alex Zanotti (#27), Ιταλός οδηγός, με πολλές διακρίσεις στο βιογραφικό του. Το 2008 κατακτά την 3η θέση στο Pharaons Rally, σηματοδοτώντας την αρχή της εξέλιξης του Aprilia RXV450.
Alain Duclos (#14), ο οδηγός με καταγωγή από Γαλλία και Μάλι που πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα στο Rally Raid Classic. Έχει συμμετοχές στους αγώνες του Dakar από το 200. Το ταλέντο του, τον έφερε στην 6η θέση στο Dakar του 2010.
Joan Barreda (#60) ο νεότερος της ομάδας. Ασχολείται με motocross, supercross και enduro και έχει λάβει μέρος στο ISDE του 2009 και 2010. Πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ήταν το 2010 στο Pharaohs Rally.
Από το πρώτο κιόλας stage, ο Francisco Lopez έδειξε δείγματα γραφής. Μαχόμενος πάντα στις πρώτες θέσεις, σε αρκετές περιπτώσεις τερμάτισε 2ος, 3ος και 1ος! Η ομάδα όμως αντιμετώπισε ατυχή γεγονότα με πτώσεις και ποινές, με το αποκορύφωμα να είναι στο τελευταίο stage του φετινού Dakar.
Μετά από 9.605χιλ. το Dakar 2011 επέστρεψε στο Buenos Aires για το τελευταίο stage. Ο López ξεκίνησε να προασπίσει την 3η του θέση στη γενική κατάταξη, μια ατυχία όμως στο 159χιλ. της διαδρομής, άλλαξε τα πλάνα του για να ανέβει για 2η συνεχόμενη χρονιά στο podium. Ο Duclos, ο Farres και ο Zanotti τον βοήθησαν, αλλάζοντας το κατεστραμμένο ελαστικό και έπειτα βρήκαν λύση για την σπασμένη ανάρτηση, στο τέλος όμως χρειάστηκε να τον τραβήξει ο Alain Duclos για να τερματίσει το stage. Με αυτό το αποτέλεσμα ο López έχανε την 3η θέση και έμενε 4ος στη γενική.
Ο Lopez αν και απογοητευμένος από την ατυχία της τελευταίας στιγμής, παρέμεινε ευχαριστημένος που ο ίδιος και η μοτοσυκλέτα του είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο και σε αυτό το ράλι Dakar.
Ο Alain Duclos, είχε προοπτικές να είναι στους 10 πρώτους οδηγούς. Μια πτώση, ένα λάθος στην πλοήγηση και μια ποινή όμως του στέρησαν αυτήν την ευκαιρία. Ο αναβάτης εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία ώστε να επιστρέψει καλύτερος το επόμενο έτος.
Ο Gerard Farrés εκτέλεσε άψογα τον ρόλο του, κουβαλώντας νερό σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο Ισπανός αναβάτης συνεχώς δείχνει τις προοπτικές που έχει και κατακτά φέτος την 28η θέση.

Ο Alex Zanotti υποσχέθηκε να φτάσει την Aprilia στον τερματισμό και αυτό έκανε. Πάρα τα προβλήματα, ο Ιταλός έδειξε το σθένος του και κατάφερε να τελειώσει το ράλι στην 33η θέση, όπου είναι και η καλύτερη για αναβάτη της χώρας του!
Υπήρξε απογοήτευση με το αποτέλεσμα του τελευταίου stage, αλλά οι άνθρωποι της ομάδας Aprila Giofil που ηγείται ο Filippo Assirelli είναι απολύτως περήφανοι με την παρουσία τους στο Dakar 2011, με 5 επίσημους αναβάτες, χωρίς καμία εγκατάλειψη λόγω μηχανολογικού προβλήματος. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ θετικό στοιχείο για τις προοπτικές που έχει η Aprilia V twin 4.5, σε αγώνες όπως αυτός του Dakar…
Piaggio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου