Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Nissan Leaf: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2010


Το βραβείο, που αναγνωρίζει το επαναστατικό Νissan Leaf ως «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2010», δώθηκε στο πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της Nissan Co, Carlos Ghosn σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 24 Ιανουαρίου
Ήταν η πρώτη φορά στα 48 χρόνια ιστορίας της CoTY(ομάδα 58 δημοσιογράφων στο χώρο της Αυτοκίνησης από 23 Ευρωπαϊκές χώρες) που επιλέγουν ω ς «νουμέρο 1» ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο αναμέσα σε έξι νέα συμβατικά μοντέλα αυτοκινήτων.
‘’Είμαι πεπισμενος ότι θα δούμε και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να διεκδικούν τ το τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς» στο μέλλον. Όταν συμβεί αυτό όμως θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μόνο ένα μπορεί να λάβει την πρώτη θέση. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο το Nissan Leaf είναι και θα παραμείνει ιδιαίτερο.’’ δήλωσε ο Hakan Matson, πρόεδρος της επιτροπής CoTY, σε συνέντευξη του στη δεξίωση στο Παρίσι.
‘’Είναι μεγάλη μας τιμή που το Nissan Leaf στέφθηκε αυτοκίνητο της χρονιάς – το πρώτο ηλεκτροκίνητο που έλαβε τέτοια διάκριση. Αποτελεί ένα συμπαθητικό, ανταγωνιστικό αυτοκίνητο, χωρίς συμβιβασμούς σε στυλ, πλούσια χαρακτηριστικά, ασφάλεια, επιδόσεις ή στην οδική συμπεριφορά. Ξεφεύγει από τα στάνταρ ως ενα καινοτόμο αυτοκίνητο που αντανακλά το όραμα για το μέλλον των μετακινήσεων.΄΄ δήλωσε ο κ. Gohsn μετά την απονομή του βραβείου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου