Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τα Kia Soul & Venga αποκτούν διεθνή πιστοποίηση «πράσινου» αυτοκινήτου


Η Kia Motors Corporation ανακοίνωσε ότι το Soul και το Venga έλαβαν το πιστοποιητικό Life Cycle Assessment LCA 14040 (αξιολόγηση κύκλου ζωής) από τον γερμανικό οργανισμό TUV NORD.
Η πιστοποίηση LCA αποδεικνύει ότι το Soul και το Venga είναι οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια της «ζωής» τους, από το στάδιο του σχεδιασμού, της κατασκευής, της παραγωγής αλλά και της διάθεσής τους.
Η Kia Motors διαθέτει πλέον τρία μοντέλα (cee’d, Soul & Venga) που είναι σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά στάνταρτ
Το 2008 το Kia cee’d ήταν το πρώτο όχημα της εταιρίας που απέκτησε την πιστοποίηση LCA παράλληλα με την πιστοποίηση Design for Environment DfE (φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός) από την TUV NORD.
Η περιβαλλοντική πιστοποίηση είναι χωρισμένη σε δύο κατηγορίες: α) του φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού (eco friendly design ISO 14062) και β) της αξιολόγησης του κύκλου ζωής (ISO 14040). H πιστοποίηση LCA βασίζεται στην αξιολόγηση του πιθανού αντίκτυπου στο περιβάλλον ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός οχήματος, και περιλαμβάνει τόσο την προμήθεια των πρώτων υλών όσο και την κατασκευή, τη χρήση και τη διάθεσή του.



Τα πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Soul και το Venga εκπέμπουν αντίστοιχα 9,3% και 10,5% λιγότερους ρύπους κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους συγκρινόμενα με τα υπάρχοντα ανταγωνιστικά τους μοντέλα διανύοντας συνολικά 150.000 χλμ.
Το εργοστάσιο Gwangju της Kia στην Κορέα, όπου κατασκευάζεται το Soul καθώς και το εργοστάσιο της Σλοβακίας, όπου παράγεται το Venga έχουν αποκτήσει περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO 14001 το 2003 και το 2009 αντίστοιχα.
Η τελευταία πιστοποίηση LCA επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.
Τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κia Motors με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση ξεκινούν ήδη από το στάδιο της σχεδίασης ενός νέου αυτοκινήτου και περιλαμβάνουν τη χρήση υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, που έχουν την δυνατότητα ανακύκλωσης και επιταχύνουν τη διαδικασία παραγωγής με την απλούστευση των ανταλλακτικών και τη βελτίωση των υλικών.
Με έδρα την Γερμανία, η εταιρία TUV NORD είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη απασχολεί περισσότερους από 10,000 τεχνικούς/επιστήμονες σε 70 χώρες παρέχοντας πιστοποιήσεις υπηρεσιών σε διάφορες βιομηχανίες. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν την πιστοποίηση LCA από την TUV NORD είναι η Daimler (Mercedes-Benz S, C, A and B classes) Volkswagen (Passat, Golf και Polo).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου