Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Το πρώτο "ιπτάμενο αυτοκίνητο" είναι εδώ!

Το πρώτο "ιπτάμενο αυτοκίνητο" είναι πια γεγονός και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ σκάφος της εταιρείας Τerrafugia Τransition, που πλέον οδηγείται στη μαζική παραγωγή με την επίσημη άδεια της Ομοσπονδιακής Αρχής Αεροπλοΐας των ΗΠΑ. Διαθέτει αναδιπλούμενα φτερά μήκους 8,2 μέτρων σε πλήρη έκταση, ενώ μπορεί να καλύψει απόσταση 736 χιλιομέτρων με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη των 180 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η Αρχή δέχτηκε μάλιστα να κάνει μια εξαίρεση και να μην επιβάλει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας ενός αυτοκινήτου (αερόσακους, ζώνες ασφαλείας κ.λπ.), ώστε το σκάφος να μην υπερβεί το όριο βάρους που απαιτείται για να λάβει τον χαρακτηρισμό του «ελαφρού αθλητικού αεροσκάφους».

Το πρώτο "ιπτάμενο αυτοκίνητο"μπορεί να γίνει δικό σας εφόσον μπορείτε να διαθέσετε περίπου 120.000 ευρώ, ενώ εάν δεν έχετε το απαιτούμενο ποσό για να το αποκτήσετε, μπορείτε να συμβιβαστείτε με ένα χάρτινο μοντέλο του που πωλείται μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας Τerrafugia και κοστίζει μόνο 3 ευρώ...

Δείτε εδώ το σχετικό video:
http://www.youtube.com/watch?v=5cjiHIw3H3M

και εδώ την ιστοσελίδα της εταιρείας Τerrafugia για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.terrafugia.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου