Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

Η Fiat τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο «Φιλικότητα προς το περιβάλλον» για το νέο κινητήρα TwinAir


Στo πλαίσιo της βράβευσης της Alfa Romeo Giulietta ως Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2011, η Fiat τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο «Φιλικότητα προς το περιβάλλον» για το νέο κινητήρα TwinAir.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση, καθώς εκπροσωπεί την επιβράβευση των ειδικών του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, στη συνολική προσπάθεια που κάνει το Fiat Group παγκοσμίως για μείωση των εκπομπών ρύπων σε όλα του τα αυτοκίνητα.

Ο κινητήρας TwinAir είναι το τελευταίο δημιούργημα μίας σειράς οικολογικών τεχνολογιών που έχει υλοποιήσει η Fiat τα τελευταία χρόνια, όπως είναι το σύστημα εισαγωγής MultiAir, οι κινητήρες bi-fuel, οι εξελιγμένοι κινητήρες diesel και τα εναλλακτικά καύσιμα. Ο TwinAir είναι ο πιο οικολογικός κινητήρας εσωτερικής καύσης στον κόσμο. Τοποθετήθηκε αρχικά στο Fiat 500 και εκπέμπει μόλις 92 gr/km CO2, ενώ απαιτεί μονάχα 4,1 λίτρα βενζίνης ανά 100 χλμ. Η απόδοσή του σήμερα είναι 85 ίπποι ενώ στο άμεσο μέλλον θα αποκτήσει δύο ακόμα εκδόσεις: 65 και 105 ίππων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και σύμφωνα με τα νέα μέτρα, το Fiat 500 με τον νέο κινητήρα έχει μηδενικό κόστος για τα τέλη κυκλοφορίας.

Για 3η συνεχή χρονιά, το Fiat Group είναι ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη με μέσο όρο 126,2 gr/km CO2 ενώ ο μέσος όρος των ευρωπαίων κατασκευαστών είναι στα 141,6 gr/km CO2.

Η περιβαλλοντική πολιτική της Fiat βασίζεται σε τρεις άξονες: την εξέλιξη νέων κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, τα εναλλακτικά καύσιμα και την κινητοποίηση του πελάτη, δίνοντάς του κίνητρα ώστε να οδηγεί με οικολογικό τρόπο, όπως γίνεται μέσω του συστήματος Fiat eco:drive.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου