Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2010

Άτυπη ανάκληση για 650.000 Toyota Prius παγκοσμίως


Στην επισκευή 650.000 Prius σε όλον τον κόσμο αποφάσισε να προχωρήσει η Toyota καλύπτοντας πλήρως το κόστος, καθότι τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ενδέχεται να εμφανίσουν δυσλειτουργία στην αντλία νερού του υβριδικού συστήματος με αποτέλεσμα την υπερθέρμανσή του.

Όπως επεσήμανε ο Paul Nolasco, εκπρόσωπος της Toyota στις ΗΠΑ όπου εντοπίζεται και ο κύριος όγκος των προς επισκευή αυτοκινήτων, στην περίπτωση δυσλειτουργίας της αντλίας νερού ο κινητήρας εσωτερικής καύσης μπορεί να υπερθερμανθεί γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της απόδοσής του.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Toyota η δυσλειτουργία της αντλίας οφείλεται στο σχεδιασμό της, ο οποίος επιτρέπει φυσαλίδες αέρα να εισέλθουν στο εσωτερικό του κυκλώματος, επιβραδύνοντας την κυκλοφορία του ψυκτικού υγρού και προκαλώντας την υπερθέρμανση του κινητήρα.

Στην περίπτωση που μέρη του υβριδικού συνόλου υπερθερμανθούν ανάβει μια προειδοποιητική ένδειξη. Αν η ένδειξη δεν ληφθεί υπόψη από τον οδηγό, το Prius θα μπει σε ένα είδος ασφαλούς λειτουργίας μειώνοντας την απόδοση του κινητήρα.

Αυτή είναι και η μοναδική επίπτωση του συγκεκριμένου προβλήματος που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής, καθώς η ιαπωνική φίρμα τονίζει ότι δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις ατυχημάτων που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα.Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου