Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Νέα Porsche Cayman R

Μία ακόμη πρόταση έρχεται να προστεθεί στην γκάμα της Porsche και συγκεκριμένα στις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της Cayman.
Πρόκειται για την Cayman R, την ισχυρότερη, ελαφρύτερη και ταχύτερη εκδοχή του coupe, που για πρώτη φορά αποκαλύπτεται στο κοινό στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες.
Χάρη στον αναβαθμισμένο κινητήρα των 3,4 λίτρων η Cayman R αποδίδει 10 επιπλέον ίππους σε σχέση με την έκδοση "S", φτάνοντας πλέον τους 330 ίππους.
Παράλληλα η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών, στα πρότυπα των 911 GT3 και Boxster Spyder, περιόρισαν το βάρους του αυτοκινήτου κατά 55 κιλά, ενώ σε περίπτωση που κάποιος επιλέξει την προαιρετικά διαθέσιμη μπαταρία λιθίου-ιόντων και τις ελαφρύτερες ζάντες των 19 ιντσών, η μείωση του συνολικού βάρους ξεπερνά τα 95 κιλά.

Την αύξηση της ισχύος και κατά συνέπεια τη βελτίωση των επιδόσεων έχει ακολουθήσει και το πλαίσιο, περιορίζοντας την απόσταση που χωρίζει το αμάξωμα από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά.
Η νέα Cayman R θα προσφέρεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή προαιρετικά με το ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK.
Στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,0 δευτερόλεπτα, ενώ στη δεύτερη σε 4,9.
Σημαντικότερη είναι η διαφοροποίηση στην τιμή της κατανάλωσης καυσίμου, καθώς η παρουσία του PDK περιορίζει τη μέση τιμή της από τα 9,7 λίτρα/100 χιλιόμετρα στα 9,3. Η Cayman R θα διατεθεί στη Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2011, κοστίζοντας στην γερμανική αγορά 69.830€.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου