Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

BMW Motorrad @ Superbike

Η BMW Motorrad Ιταλίας εισέρχεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Η BMW Motorrad ανακοίνωσε την είσοδο της ομάδας BMW Motorrad Italia Superbike στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike για το 2011. Η ομάδα θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση με αναβάτες τους Ayrton Badovini (ITA) και James Toseland (GBR) και θα λαμβάνει την τεχνική υποστήριξη από την εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport που θα παρέχει τους κινητήρες και τα ηλεκτρονικά συστήματα για την BMW S 1000 RR. Την ομάδα θα διευθύνει ο Andrea Buzzoni, διευθυντής της BMW Motorrad Ιταλίας και manager του εγχειρήματος. Ακόμα, ο Serafino Foti αναλαμβάνει καθήκοντα αγωνιστικού διευθυντή ενώ τεχνικός διευθυντής ορίστηκε ο Gerardo Acocella.

Το 2010 η BMW Motorrad Ιταλίας έκανε την πρώτη της αγωνιστική εμφάνιση σε διεθνές επίπεδο και κατέκτησε τόσο τον τίτλο αναβατών όσο και τον τίτλο κατασκευαστών στο Superstock 1000 FIM Cup με πρώτο αναβάτη της ομάδας τον Ayrton Badovini. Η ιταλική ομάδα θα συνεχίσει να αγωνίζεται σ' αυτόν το θεσμό με τον Lorenzo Zanetti (ITA).

"Στο DNA της BMW έχει αποτυπωθεί η αναζήτηση κορυφαίων επιδόσεων και πρωτοποριακών λύσεων, οι συγκρίσεις και η ομαδική δουλειά, ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη, καθώς και η ξεκάθαρη στρατηγική για την επίτευξη των στόχων", λέει ο Christian Kremer, διευθύνων  σύμβουλος του BMW Group Ιταλίας. "Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike θα συμμετάσχουμε με τον ίδιο επαγγελματισμό και ενθουσιασμό που δείχνουμε μέχρι σήμερα. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η προσπάθεια θα μας οδηγήσει σε νέα και σημαντικά αποτελέσματα".

"Από την επόμενη σεζόν, η εργοστασιακή ομάδα BMW Motorrad Motorsport θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike με μοτοσικλέτες BMW με εργοστασιακή υποστήριξη, ως ομάδα BMW Motorrad Italia SBK. Η ομάδα έχει πλούσια εμπειρία στους αγώνες και ειδικά σ' αυτό το πρωτάθλημα", λέει ο Hendrik von Kuenheim, γενικός διευθυντής της BMW Motorrad. "Την προηγούμενη χρονιά στο FIM Superstock 1000 Cup, η BMW Motorrad Ιταλίας απέδειξε με εντυπωσιακό τρόπο ότι έχει την ικανότητα να κατακτήσει την επιτυχία με την BMW S 1000 RR. Παρόλο που ο ανταγωνισμός στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike είναι αρκετά σκληρότερος, είμαι πεπεισμένος ότι η BMW Motorrad θα επωφεληθεί σημαντικά από αυτή τη νέα της συμμετοχή. Διότι τελικά ο ανταγωνισμός είναι η ψυχή του εγχειρήματος. Θα θέλαμε να ευχηθούμε στην ομάδα καλή επιτυχία".

"Μετά την κατάκτηση του τίτλου στο Superstock 1000 FIM Cup συνεχίζουμε με μία νέα πρόκληση στην αγωνιστική αρένα" προσθέτει ο Andrea Buzzoni. "Υλοποιούμε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συναντούμε τον ίδιο ενθουσιασμό και από διοίκηση της BMW AG. Η ιταλική ομάδα θα λαμβάνει τεχνική υποστήριξη από την ομάδα BMW Motorrad Motorsport. Η συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων θα επιτρέψει την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας, λύσεων και ιδεών για την εξέλιξη. Κοινός στόχος είναι η συνεχής βελτίωση των επιδόσεων. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επάξια προώθηση του Ayrton, ο οποίος μας χάρισε τέτοια ικανοποίηση στο αγωνιστικό μας ντεμπούτο. Ο Ayrton θα αγωνιστεί δίπλα από τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή James Toseland, ο οποίος δείχνει απόλυτη αφοσίωση και έναν άκρατο ενθουσιασμό γι' αυτό το εγχείρημα".

 Θέλετε να γράφετε στο blog μας; Μπορείτε! Επικοινωνείστε μαζί μας και γίνετε και εσείς ένας συντάκτης του autokinisimag.blogspot.com! Και που ξέρετε... μπορεί να γράψετε και για το επόμενο τεύχος του περιοδικού Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης !

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου