Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Ρεκόρ παραγωγής αυτοκινήτων και κινητήρων Kia στην Ευρώπη


Το 2011 η μονάδα παραγωγής της Kia Motors στη Ζιλίνα της Σλοβακίας παρήγαγε αποκλειστικά προς πώληση στις ευρωπαϊκές αγορές το νούμερο ρεκόρ των 252.000 αυτοκινήτων, 10% αύξηση σε σχέση με το 2010. Επίσης η συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής πέτυχε 12% αύξηση στην παραγωγή των κινητήρων με περισσότερους από 359.000 κινητήρες βενζίνης και ντίζελ να παράγονται τον περασμένο χρόνο.

Κατά τη διάρκεια του 2011 μεταφέρθηκε στην Ζιλίνα η παραγωγή του Kia Venga B-Segment MPV και ξεκίνησε η λειτουργία δεύτερου τμήματος παραγωγής κινητήρων – αυξάνοντας τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα σε 450.000 μονάδες το χρόνο. Προκειμένου να ανταποκριθεί στη συνεχιζόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της σε όλη την Ευρώπη, η Kia προσέλαβε και εκπαίδευσε 900 νέους υπαλλήλους για να λειτουργήσει μια νέα τρίτη βάρδια που αρχίζει αυτό το μήνα. Συνολικά, η Kia σήμερα απασχολεί πάνω από 3.900 άτομα στην Ζιλίνα και σχεδιάζει μεγαλύτερη αύξηση στην παραγωγή της στη Σλοβακία, με στόχο η φετινή παραγωγή να φθάσει τα 285.000 οχήματα.

«Η περσινή χρονιά ήταν πολύ θετική για την Kia στην Ευρώπη καθώς πετύχαμε αριθμούς ρεκόρ στην παραγωγή οχημάτων και κινητήρων», δήλωσε ο κος Eek-Hee Lee, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors στη Σλοβακία. «Χάρη στις σημαντικές προσπάθειες των εργαζομένων μας έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την παραγωγική μας δύναμη και να ξεκινήσουμε την κατασκευή του Kia Venga».

«Στόχος μας για το 2012 είναι η ενσωμάτωση τρίτης βάρδιας λειτουργίας του εργοστασίου ώστε να επιτύχουμε την πλήρη παραγωγική δυνατότητα της μονάδας εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, και στη συνέχεια να προετοιμαστούμε για τη μαζική παραγωγή του ολοκαίνουργιου Kia cee'd, το οποίο θα αποκαλυφθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο. Πιστεύω ακράδαντα ότι αυτό το συναρπαστικό νέο μοντέλο θα μας βοηθήσει να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να επιτύχουμε τον φετινό στόχο των 285.000 αυτοκινήτων», καταλήγει ο κος Lee.

H Kia Motors Σλοβακίας εξάγει οχήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι κύριες εξαγωγικές αγορές το 2011 ήταν οι εξής: 23% της συνολικής παραγωγής παραδόθηκε στη Ρωσία, 10% στη Μεγάλη Βρετανία, 9% στη Γερμανία, 8% στην Ισπανία και 5 % στη Γαλλία. Η οικογένεια του cee'd αντιπροσωπεύει το 41% της παραγωγής του εργοστασίου στη Ζιλίνα το 2011, ενώ αμέσως ακολουθεί το SUV Sportage με 40%.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου