Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Porsche Panamera Sport Turismo: Making Of


Η Porsche παρουσίασε στην έκθεση του Παρισιού την Panamera Sport Turismo, που σε πρωτότυπη μορφή ήρθε να διευρύνει τη γκάμα των υβριδικών δημιουργημάτων της γερμανικής φίρμας από το Zuffenhausen. Διαθέτοντας περισσότερο αθλητικό προσανατολισμό -γεγονός που υποστηρίζεται και από το σχήμα της- η Panamera Sport Turismo επιδιώκει υψηλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και φιλικότητα σε καθημερινή χρήση.


Εφοδιασμένη τόσο με έναν τρίλιτρο V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης που αποδίδει 333 ίππους, όσο και με έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 ίππων, επιτυγχάνει συνδυασμένη ισχύ 416 ίππων και επιταχύνει μέχρι τα πρώτα 100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα. Η Porsche ισχυρίζεται πως η κατανάλωση της Sport Turismo κυμαίνεται στα 3,5 λίτρα/χλμ (για το νέο ευρωπαϊκό κύκλο οδήγησης - New European Driving Cycle NEDC) και οι εκπομπές CO2 κάτω από 82γρ/χλμ.


Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από τη διαδικασία σχεδιασμού της Sport Turismo και να δείτε τι δηλώνουν για το όλο εγχείρημα οι σχεδιαστές Michael Mauer και Mitja Borkert.


Πηγή: Porsche

Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου