Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Mercedes Benz SLS AMG Black Series

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, η Mercedes Benz έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας τις πρώτες εικόνες από τη νέα SLS AMG Black Series - η επίσημη παρουσίασή της παρόλα αυτά θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Los Angeles στα τέλη του Νοεμβρίου. Η νέα προσθήκη στη σειρά Black Series οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας εντυπωσίασε τόσο με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, όσο και με την εμφάνισή της (ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθεί και θα καταλάβετε).







Στα του μηχανοστασίου, ο γνωστός (- άγνωστος) οκτακύλινδρος κινητήρας των 6,2 λίτρων, δέχθηκε μερικές πιέσεις ακόμη από τους μηχανικούς της γερμανικής φίρμας με αποτέλεσμα να αποδίδει πια 39 ίππους παραπάνω, φτάνοντας τους 622 συνολικά (αντίστοιχη αύξηση συνέβη και στη ροπή του κινητήρα). Τα πρώτα 100χλμ/ώρα έρχονται σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315χλμ/ώρα. Πολλά ζωτικά μέρη του αμαξώματος έχουν αποκτήσει ανθρακονημάτινες ενισχύσεις, τα κεραμικά φρένα έχουν βελτιωθεί, η ανάρτηση επίσης (πλήρως ρυθμιζόμενη), το πίσω διαφορικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, ενώ το πίσω μετατρόχιο έχει αυξηθεί κατά 2,54 εκατοστά. 




Πολλές από τις παραπάνω βελτιώσεις συνέβαλλαν στη δραματική μείωση βάρους της SLS AMG Black Series σε σχέση με τη GT. Συγκεκριμένα, από τα κεραμικά φρένα εξοικονομήθηκαν 15 κιλά, 13 κιλά εξοικονομήθηκαν από το νέο σύστημα εξαγωγής, ενώ γύρω στα 8 κιλά εξοικονομήθηκαν από τη νέα ιόντων λιθίου μπαταρία  (η πρώτη ίσως εφαρμογή τέτοιου είδους μπαταρίας σε μη ηλεκτρικό ή υβριδικό αυτοκίνητο). Το συνολικό βάρος λοιπόν μειώθηκε στα 1.550 κιλά - σχεδόν 70 λιγότερα από την SLS GT.


Η εξωτερική εμφάνιση της SLS AMG Black Series είναι σίγουρα επηρεασμένη από το πρωτάθλημα GT3 και το αντίστοιχο αγωνιστικό όχημα της Mercedes. Οι πωλήσεις της Black Series αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι ενώ η γερμανική εταιρία δεν έχει κάνει ακόμη γνωστές πιθανές τιμές.



Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά εμείς δηλώνουμε ερωτευμένοι με την κίτρινη Black Series που φιγουράρει στις παρακάτω φωτογραφίες (Solar Beam ειδικός χρωματισμός και AMG αεροδυναμικό πακέτο - απλά εξαιρετική!).


Πηγή: Mercedes-Benz, Autoblog.com

Περιοδικό Autokinisimag


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου