Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Τα μυστικά του μουσείου της Porsche


Το τεύχος 10 του περιοδικού Autokinisimag θα θυμόσαστε πως φιλοξένησε το οδοιπορικό του ειδικού μας συντάκτη Αλέξανδρου Αλεξίου στο μουσείο της Porsche στο Zuffenhausen της Γερμανίας. Στο άρθρο εκείνου του τεύχους θα βρείτε μια πλήρη ανάλυση των εκθεμάτων του μουσείου καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Τι θα ήταν όμως τα μουσεία αν δεν είχαν μυστικά; Μην φανταστείτε βέβαια μυστικές κρύπτες που αποκαλύπτονται κουνώντας το αγαλματάκι πάνω στο τζάκι. Εδώ μιλάμε για εγκαταστάσεις σε μυστικές τοποθεσίες και μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα όπου φιλοξενούνται σπάνια εκθέματα.


Στην περίπτωση της Porsche, αυτή η μυστική τοποθεσία βρίσκεται κάπου στην περιαστική περιοχή της Στουτγκάρδης και στεγάζει περίπου 500 οχήματα, όλα μάρτυρες της ιστορίας της εταιρίας. Αγωνιστικά, πρωτότυπα, οχήματα που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας, ειδικά projects και projects για λογαριασμό άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών είναι σε γενικές γραμμές το μεγάλο μυστικό της κληρονομιάς του Ferdinand Porsche.


Στα δύο βίντεο που ακολουθούν μπορείτε να πάρετε μια γεύση αυτού του μυστικού, ενώ εμείς το μόνο που ευχόμαστε είναι να καταφέρουμε να βρεθούμε κάποια στιγμή στα άδυτα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της από τα παρασκήνια.Πηγή: Porsche

Περιοδικό Autokinisimag

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου