Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας

1. Καταργείται το αυτοκόλλητο σήμα

2. Η πληρωμή θα γίνεται στις τράπεζες ή ηλεκτρονικά

3. "Φακέλωμα" στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου για όποιον χρωστάει τα τέλη

4. Το υπουργείο θα προχωρά σε κατάσχεση του αυτοκινήτου αν δεν έχει γίνει η πληρωμήΟ υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εξήγησε όλες τις αλλαγές που θα γίνουν σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός προανήγγειλε την κατάργηση του αυτοκόλλητου σήματος, κι έτσι οι οδηγοί πλέον δε θα το εφοδίαζονται κατά την πληρωμή των τελών.

Πώς θα γίνεται η πληρωμή;


Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι φορολογούμενοι θα μπαίνουν στο taxisnet και πληκτρολογώντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους θα εκδίδουν έναν κωδικό. Με τον κωδικό αυτό, στη συνέχεια θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη τους είτε στην τράπεζα είτε ηλεκτρονικά. Η απόδειξη που θα παίρνουν θα αντικαθιστά το αυτοκόλλητο σήμα.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει πλήρη εικόνα ποιοι έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας και ποιοι όχι. Η διασταύρωση για την πληρωμή των τελών θα γίνεται από το Κέντρο Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών. Στην περίπτωση που τα τέλη κυκλοφορίας δεν έχουν πληρωθεί, αμέσως το υπουργείο θα προχωρά σε κατασχέσεις.

Περιοδικό AutokinisiMag

Αντιδράσεις:

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια για μια ακόμα φορά στο Ελληνικό Κράτος για τις αλχημείες του!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή