Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Honda Infotainment


Τη στιγμή που ο ανταγωνισμός ανεβάζει συνεχώς τον πήχυ όσον αφορά στα in-car συστήματα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, η Honda ετοιμάζει τη δική της απάντηση, η οποία θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη αρχικά με το Fit EV και το προσεχές φθινόπωρο με το  Accord του 2013.

Είναι γεγονός, πως το τωρινό σύστημα με το οποίο εξοπλίζει η Honda τα μοντέλα της είναι αρκετά απαρχαιωμένο και διαθέτει λειτουργίες που περιορίζονται στις βασικές υπηρεσίες πλοήγησης, χωρίς τη δυνατότητα audio streaming.



Όλα τα παραπάνω βέβαια πρόκειται να αλλάξουν με το νέο HondaLink σύστημα, το οποίο αφενός θα είναι απαλλαγμένο από δορυφορικά δεδομένα (satellite data), αφετέρου όμως η ίδια η Honda δεν έχει ακόμη καταστήσει σαφές αν το νέο σύστημα θα διαθέτει ενσωματωμένο μόντεμ ή θα βασίζεται στην παροχή δεδομένων μέσω του smartphone του χρήστη.

Ήδη από τον Ιανουάριο, η Honda ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Aha Radio με απώτερο σκοπό την παροχή υπηρεσιών audio streaming. Η εφαρμογή Aha Radio App θα είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android συσκευές και θα δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και τους επιβάτες να έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες streaming audio feeds, συμπεριλαμβανομένων podcasts, NPR (National Public Radio) και MOG (Millions of Songs) υπηρεσιών. 

Φήμες αναφέρουν πως η Honda έχει επίσης έρθει σε επαφή με την Apple, για τη χρησιμοποίηση των Siri φωνητικών υπηρεσιών, κάτι που όμως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Πηγή: Wired

Περιοδικό Autokinisimag




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου