Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΗΠΑ: Η Fiat ξεπουλά το 500 Abarth σε ένα μήνα


Η Fiat κατάφερε σε μόλις ένα μήνα να ξεπουλήσει, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ολόκληρη την παραγωγή του 2012 για το Abarth 500. Η κορυφαία έκδοση του 500 ξεκίνησε να κυκλοφορεί στην αμερικάνικη αγορά στο τέλος του Απριλίου, στιγμή μέχρι την οποία η Fiat είχε ήδη δεχθεί προκαταβολές από περίπου 1.000 υποψήφιους αγοραστές. 


Ως αποτέλεσμα η παραγωγή στο εργοστάσιο της Toluca στο Mexico αυξήθηκε στα 3.000 μοντέλα (το μέγιστο των δυνατοτήτων της μονάδας που έχει προκύψει από την συνεργασία Fiat-Chrysler), αριθμός που όμως δεν φαίνεται να καλύπτει τη ζήτηση.


Χθες το πρωί ο Sergio Marchionne (CEO του Chrysler Group LLC) και ο Tim Kuniskis (επικεφαλής της Fiat βορείου Αμερικής) επισκέφθηκαν την αντιπροσωπία της Fiat στο Austin με σκοπό να συγχαρούν τον τοπικό αντιπρόσωπο, ο οποίος πρώτος κατάφερε να πουλήσει πάνω από 100 Fiat 500 Abarth.


«Οι πωλήσεις του 500 Abarth είναι ασταμάτητες. Οι παραγγελίες των αντιπροσώπων υπερέβησαν κατά πολύ τα αρχικά μας σχέδια και έπρεπε να βάλουμε μπροστά μια διαδικασία πρόσθετης παραγωγής για να ανταποκριθούμε στη ζήτηση. Τα περισσότερα 500 Abarth πωλούνται μέσα σε μία ημέρα.»


Ευχάριστα νέα λοιπόν για την Fiat αλλά και για ολόκληρο το ιταλικό γκρουπ, που από τη στιγμή που εισήλθε στην αμερικάνικη αγορά βλέπει τις πωλήσεις του να σημειώνουν ανοδική πορεία. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις της εκεί αγοράς σε μελλοντικά μοντέλα του γκρουπ και να την συγκρίνουμε με αυτές της ευρωπαϊκής.



Πηγή: CS



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου