Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Mazda και Alfa Romeo μαζί για το επόμενο roadster


Η Mazda Motor Corporation και η Fiat Group Automobiles S.p.A υπέγραψαν αυτή την εβδομάδα ένα μη δεσμευτικό σύμφωνο (Memorandum of Understanding - MoU) για την από κοινού εξέλιξη και κατασκευή ενός νέου roadster βασισμένου στην πισωκίνητη αρχιτεκτονική του MX-5. 

Οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται να σχεδιάσουν και να εξελίξουν δύο roadster χαμηλού βάρους, με την κίνηση στους πίσω τροχούς, με ξεχωριστό design, διαφορετικό για τις δύο μάρκες, με κινητήρες που θα είναι ξεχωριστοί για τις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες. 

Η βασική υπόθεση συνεργασίας εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα δύο roadster θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Mazda στη Χιροσίμα, με την παραγωγή να ξεκινά το 2015.


"Ο σχηματισμός συμμαχιών που έχουν να κάνουν με την τεχνολογία και την εξέλιξη των προϊόντων αποτελεί έναν από τους βασικότερους σκοπούς της Mazda και η συνεργασία με την Alfa Romeo είναι ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό η συνεργασία αυτή να γίνεται με μια μάρκα με κύρος όπως η Alfa Romeo και ειδικά για την δημιουργία ενός roadster που θα βασίζεται στο MX-5, ένα μοντέλο σύμβολο για την Mazda και το roadster με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως" δήλωσε ο Takashi Yamanouchi, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, πρόεδρος της εταιρίας και CEO της Mazda.


Αντίστοιχα, ο CEO της Fiat Sergio Marchionne δήλωσε χαρακτηριστικά: "Αυτή η συμφωνία αποδεικνύει την δέσμευσή μας προς την Alfa Romeo και την αποφασιστικότητά μας να την αναδείξουμε ως μια παγκόσμια μάρκα. Η συνεργασία μας με την Mazda, θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα ενδιαφέρον όχημα, πιστό στην παράδοση της Alfa Romeo. Εκτιμούμε την συνεργασία με την Mazda και ευελπιστούμε να συνεχιστεί δημιουργικά και στο μέλλον".

Σημειώνεται πως η τελική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στο δεύτερο μισό του 2012 ενώ οι δύο εταιρίες είναι διατεθειμένες να συνεργαστούν και σε άλλους τομείς επί ευρωπαϊκού εδάφους.



Πηγή: Mazda



Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου