Πέμπτη, 26 Απριλίου 2012

Έρχεται ο Κεραμπός: Ένα καθαρόαιμο ελληνικό αυτοκίνητο!

Η εταιρία Keraboss Athens δηλώνει ότι κατασκεύασε ένα νέο όχημα, όλα τα μέρη του οποίου είναι κατασκευασμένα στην Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης της εταιρίας, Παύλος Κεραμπός είχε βιομηχανία αυτοκινήτων το 1977,την SAFARI HELLAS και κατασκεύαζε τζιπ Safari με μηχανές VW. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με μετατροπές και τώρα έρχεται ξανά στο προσκήνιο με ένα καινούργιο καμάρι. Δείτε τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, όπως παρουσιάζονται στο site της εταιρίας.  

Χαρακτηριστηκά:
Καρότσα & Βάσεις (σασί): Το “Super K”, έχει εξωτερικό αμάξωμα από πολυεστέρα, με το εσωτερικό μέρος της  καρότσας του, να είναι επίσης με πάτωμα από πολυεστέρα ενισχυμένο. Η καρότσα όλόκληρη είναι ανεξάρτητη από το σασί – βάση,στο οποίο επάνω βιδώνεται. Το σασί είναι πολύ ενισχυμένο από κιλοδοκούς.
Το δέσιμο καρότσας και βάσης – σασί  δημιουργεί  κορυφαία στρεπτική ακαμψία.
Στο σασί – βάση, τύπου σκάλας, βιδωτό, προσαρμόζονται, εμπρόσθιο τμήμα  και οπίσθιος άξονας μετά κινητήρος  και συστήματος μεταδόσεως εξολοκλήρου από Smart 1000cc με τους τροχούς του, που το κάνουν κινήσιμο.
Πέδηση, ανάρτηση, ηλεκτρική εγκαταστάση καλωδίων και ηλεκτρονικών αισθητήρων και εγκεφάλων, συστήμα θέρμανσης, τιμόνι, καθίσματα, αερόσακοι, άπαντα από Smart 1000cc. Το όλο αυτοκίνητο, είναι επακριβώς στηριγμένο λειτουργικά σε Smart 1000cc.
Επιλογή ταχυτήτων:  Το “Super K”, δύναται να έχει επιλογές ταχυτήτων, σε αυτόματο,  σε σειριακό και F1 ή και όλα μαζί, καθώς και ηλεκτρικά υποβοηθούμενο τιμόνι.
Διαστάσεις:   οι διαστάσεις του είναι 3,08m μήκος, 1,45m πλάτος,  1,62m ύψος.
Μεταξόνιο: 2,11m
Κινητήρας:     θα φέρει κινητήρες βενζίνης, ιπποδυνάμεων από 62HP, 72HP έως 80HP ατμοσφαιρικούς κινητήρες, 84HP έως 118HP turbo κινητήρες, καθώς και πετρελαίων 800cc, ιπποδυνάμεων 54HP έως 68HP.
Sport έκδοση: Η πιο sport έκδοσή του με ηλεκτρονική αναβάθμιση (από εμάς),  είναι με 118HP  turbo, στα 700kgr βάρος, που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο έχει 5,93kgr ανά ίππο.
Που απευθύνεται:  Το κοινό του “Super K”, εκτός των ιδιωτών συγκεκριμένου προφιλ,  είναι και τα γραφεία ενοικιάσεων στα νησιά, από τα οποία λείπει άκρως ένα Fun Car, το οποίο με απλές κινήσεις γίνεται τελείως Cabrio ή κλειστό με κουκούλα Soft.  Με Hard top διαιρούμενο ή αποσπώμενο, πάνω από την καμπίνα οδήγησης ή πίσω από το targa η πλάτη του “πόρτα” ( όπως φαίνεται και σε κάποιες φωτογραφίες).  Οι πόρτες του είναι και αυτές αποσπώμενες πάνινες ή διαιρούμενες πολυεστερικές, δίνοντας σε αυτόν που θα το οδηγεί, την χαρά της ελευθερίας και την υπεροχή της ιδιαιτερότητας.
Είναι αυτοκίνητο πολλαπλών χρήσεων, που δημιουργεί ευχαρίστηση όχι μόνο βλέποντάς το, αλλά και οδηγώντας το. Για οποιαδήποτε χρήση, από οποιοδήποτε κοινό ή ηλικία και οποιαδήποτε εποχή, κάτι αντίστοιχο δηλαδή, με τα παντελόνια τύπου jeans. Έχει την οδηγητική απλότητα ενός Smart, με την αίσθηση ενός Τζιπ.
Επιπλέον ο πολυεστέρας, δεν σκουριάζει και δεν σαπίζει. Επισκευάζεται δε από τον οποιονδήποτε.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Πηγή:http://superk.info/

Αντιδράσεις: