Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Η Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία πατάει "πόδι" στην Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας

Με ένα νέο εργοστάσιο στη Βουλγαρία, έτοιμο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου για να ξεκινήσει η παραγωγή αυτοκινήτων, η κινεζική “Great Wall Motor”, ελπίζει να δημιουργήσει μια καλή βάση για την επέκταση των πωλήσεων στην Ευρώπη, δήλωσε ο τοπικός εταίρος της, «Λίτεξ Μότορς».«Αυτό είναι το πρώτο κινεζικό κατασκευαστικό εργοστάσιο που θα παράγει στην Ευρώπη για την Ευρώπη», δήλωσε σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής μάρκετινγκ της «Λίτεξ Μότορς», Ίβο Ντέκοφ, πριν από την έναρξη της εγκατάστασης στις 21 Φεβρουαρίου.

Το εργοστάσιο αρχικά θα απασχολεί 150 άτομα που θα συναρμολογεί 4.000 αυτοκίνητα ετησίως από μέρη που θα εισάγονται από την Κίνα.

«Όμως, η παραγωγή θα επεκταθεί μετά την ανάπτυξη των αγορών εδώ και σε ευρωπαϊκές χώρες. Ανάλογα με τη ζήτηση θα παράγονται ετησίως 50.000 οχήματα με δυναμικότητα απασχόλησης 2.000 εργαζομένων σε δύο βάρδιες ή 71 ή 72 χιλιάδες μηχανές σε τρεις βάρδιες» είπε με σιγουριά ο Ντέκοφ.

Το εξειδικευμένο και ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό στη Βουλγαρία καθώς και οι μειωμένη φορολογία, κάνουν την πιο φτωχή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αποτελεί την ιδανική βάση για την είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά της «Great Wall», μία από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες αυτοκινήτων στην Κίνα

Πηγή: thrakistime

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου