Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αυτήν την SAAB ποιός θα την πάρει;

Το σίριαλ της SAAB συνεχίζεται. Μετά τους μήνες συζητήσεων για το αν θα χρεωκοπήσει ή όχι, τώρα το θέμα είναι άλλο..Ποιός θα την αγοράσει; Οι διαχειριστές της σουηδικής φίρμας διαπραγματεύονται ήδη με υποψήφιους επενδυτές, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τους να πουλήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία ως ενιαία εταιρική οντότητα.



"Είχαμε συζητήσεις με αρκετούς ενδιαφερόμενους. Μερικοί από αυτούς ενδιαφέρονται για το σύνολο των δραστηριοτήτων της φίρμας ενώ άλλοι για κάποια τμήματά της" δήλωσε o Hans Bergvist ένας από τους διαχειριστές της Saab.

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον δεν έχουν υποβληθεί ακόμα επισήμως προσφορές, όπως επισημαίνει η Anne Marie Pouteaux, μέλος της ομάδας των διαχειριστών της Saab η οποία, όπως τόνισε, "...έχουν ως σκοπό να πουλήσουν τη Saab ως σύνολο".

Όσον αφορά τα ενδιαφερόμενα μέρη αν και οι διαχειριστές της σουηδικής φίρμας δεν προχωρούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενδιαφέρον για τη Saab φαίνεται να έχουν εκδηλώσει η Brightwell Holdings τουρκική ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Mahindra ενώ πιθανολογείται και μια νέα προσφορά της κινεζικής Youngman η οποία αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: in.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου