Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Νύχτα έπαιρναν τα διπλώματα οδήγησης στην Θεσσαλονίκη

Μεγάλο κύκλωμα στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που εξέδιδε πλαστά διπλώματα οδήγησης ως και το τέλος του 2010, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.


Έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, για τη χορήγηση διπλώματος χωρίς ο υποψήφιος να έχει πετύχει στις εξετάσεις, η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, προχώρησε σε αιφνίδιο έλεγχο του φακέλου της καταγγελίας στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος ενώ είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων, προέκυψε ότι ουδέποτε είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση. Οι ελεγκτές προχώρησαν σε διασταύρωση στοιχείων και των αποτελεσμάτων σε αρκετούς φακέλουςΟι ελεγκτές προχώρησαν σε διασταύρωση στοιχείων και των αποτελεσμάτων σε αρκετούς φακέλους του αρχείου υποψηφίων οδηγών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Συγκοινωνιών.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, απουσίαζαν παντελώς από το αρχείο της Υπηρεσίας 102 φάκελοι, ενώ από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων των φακέλων αυτών με τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων, προέκυψε ότι σε 86 περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν αποκτήσει παράνομα δίπλωμα οδήγησης, καθώς είτε δε συμμετείχαν, είτε είχαν απορριφθεί από τις θεωρητικές ή/και πρακτικές εξετάσεις.

Στη διαδικασία χορήγησης αδειών ικανότητας οδηγών κατ΄ αυτόν τον τρόπο συμμετείχαν, κατά περίπτωση υποθέσεως, 7 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, 2 υπάλληλοι σχολών οδηγών, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου, δύο ιατροί και τρεις υπάλληλοι της συγκεκριμένης Υπηρεσίας Συγκοινωνιών, από τους οποίους ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί. Επίσης στην υπόθεση εμπλέκονται και οι 86 ιδιώτες που πήραν δίπλωμα με αυτόν τον τρόπο. Το κόστος για τη χορήγηση της άδειας ικανότητας οδηγού κυμαίνονταν από 200 έως 3.300 ευρώ.

Από το δικογραφικό υλικό που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκύπτουν, κατά πρόσωπο και περίπτωση, ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, όπως η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, η πλαστογραφία, η απάτη, οι ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, καθώς και η ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο που ασκεί δημόσια υπηρεσία.

Πηγή: ant1online

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου