Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Tρακάρατε με ανασφάλιστο αυτοκίνητο; Τι πρέπει να ξέρετε

Με την οικονομική κρίση τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι έχουν φτάσει το 1.000.000! Πλέον, δεν είναι τόσο σπάνιο να εμπλακείτε σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα. Eπειδή το γεγονός αυτό συνήθως συνεπάγεται πολλά μπερδέματα πρέπει να ενημερωθείτε, πριν σας τύχει!Επειδή η πρόληψη είναι πάντα πιο αποτελεσματική από την θεραπεία ζητήστε από την ασφαλιστική σας εταιρία να προσθέσει στο ασφαλιστήριο και την κάλυψη "ζημιάς από ανασφάλιστο αυτοκίνητο". Αυτό γίνεται ή δωρεάν ή με ελάχιστα έξτρα ασφάλιστρα.

Αν εμπλακείτε σε ατύχημα πρέπει η Τροχαία να πιστοποιήσει με Δελτίο Συμβάντος ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο. Δεν αρκεί να το δηλώνει ο οδηγός. Το ίδιο πρέπει να γίνει και αν έχετε υποψίες ότι είναι ανασφάλιστο. Μην εμπιστευτείτε τον οδηγό που λέει ότι "ξέχασε το ασφαλιστήριο σπίτι", "θα το φέρει μετά" κ.ο.κ.

Αν καλύπτεστε από το ασφαλιστήριο σας η ασφαλιστική εταιρία θα πληρώσει την ζημιά και μετά θα απευθυνθεί στο Επικουρικό Κεφάλαιο για να πάρει τα λεφτά. Αν όχι, θα πρέπει να το κάνετε εσείς.

Για να ενταχθεί μια ζημιά στην κάλυψη αυτή συνήθως υπάρχουν οι εξής προυποθέσεις:
Το ανασφάλιστο όχημα να έχει ελληνικές πινακίδες
Τα δύο οχήμα να έχουν έρθει σε επαφή
Η ευθύνη να βαραίνει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τον οδηγό του ανασφάλιστου οχήματος
Το ατύχημα να εχει γίνει εντός ελληνικής επικράτειας
Να αποδυκνείεται από επίσημο έγγραφο ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο, την ημερομηνία του οχήματος


Είτε είστε υπαίτιος ή όχι, εσείς θα την πληρώσετε για το ατύχημα! Το ποσό της αποζημίωσης επιβαρύνει το συνολικό ποσό αποζημιώσεων της αγοράς και λαμβάνεται υπόψιν στην διαμόρφωση νέων αυξημένων ασφαλίστρων στο νέο έτος. Επίσης και η ασφαλιστική σας εταιρία μπορεί να σας αυξήσει τα ασφάλιστρα το νέο έτος, γιατί η αποζημίωση λογαριάζεται ως ζημιά του παθόντα.

Γι΄αυτό μακριά από αγροτικά που κυκλοφορούν στα χωράφια (είναι συνήθως ανασφάλιστα) και μην πλησιάζεται και πολύ τον κυρ Γιώργη από απέναντι που... "βγάζει βόλτα το αμάξι μόνο κάθε Κυριακή, για να μην πέσει η μπαταρία"!

Περιοδικό "Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης"

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου