Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Eπιστρέφει ο Raikkonen στη Formula 1 ;

Οι φήμες για την ενδεχόμενη επιστροφή του Kimi Raikkonen στη Formula 1 το 2012, με τη Williams, εντείνονται και πλέον αποκτούν και υπόσταση, με τη δήλωση του Rubens Barrichello ότι ο Φινλανδός δεν θα έκανε καλύτερη http://www.blogger.com/img/blank.gifδουλειά από εκείνη που κάνει ο ίδιος ο Βραζιλιάνος με την ομάδα του Grove, αν τον αντικαθιστούσε.

Πριν από λίγες εβδομάδες ο πρωταθλητής του 2007 στη Formula 1, που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τα δύο τελευταία χρόνια, επισκέφτηκε το εργοστάσιο της Williams στην Αγγλία και συζήτησε με τους διοικητές της ομάδας για το 2012.

Η Williams, τότε, δήλωσε δημοσίως ότι αυτή ήταν μια "επίσκεψη προσωπικού ενδιαφέροντος" και τίποτα περισσότερο, όμως η φημολογία στο πλαίσιο του GP Σιγκαπούρης ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να συνεργαστούν του χρόνου.

Τώρα, όμως, η έγκυρη φινλανδική εφημερίδα Ilta Sanomat έγραψε ότι ο Kimi Raikkonen είναι το "κλειδί" ώστε να εξασφαλίσει η Williams μια ουδόλως ευκαταφρόνητη χορηγία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από την εθνική τράπεζα του Κατάρ, που εν μέρει ανήκει στο κράτος του αραβικού εμιράτου.

Η Williams, η οποία πρόσφατα κατασκεύασε ένα Κέντρο Τεχνολογίας στο Κατάρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα προσπαθεί εδώ και αρκετά χρόνια να εξασφαλίσει τη χορηγία της αραβικής τράπεζας.

"Νομίζω ότι η Williams θα κάνει τις επιλογές που είναι οι καλύτερες για την ομάδα και για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων. Από αυτό θα εξαρτηθούν όλα" είπε ο τεχνικός διευθυντής Sam Michael, λίγο πριν αποχωρήσει από την ομάδα του Grove, μετά το GP Σιγκαπούρης.

Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι η Williams θα κρατήσει στο ένα κόκπιτ τον Patsor Maldonado, διότι ο οδηγός από τη Βενεζουέλα έχει την οικονομική υποστήριξη από την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας του - ενώ η φετινή του απόδοση ήταν άκρως ικανοποιητική, σύμφωνα με τον Sam Michael.

Συνεπώς, στο ενδεχόμενο επιστροφής του Kimi Raikkonen στο σπορ, ο Φινλανδός θα πάρει τη θέση του 39χρονου Rubens Barrichello. O Βραζιλιάνος, όμως, εκτιμά ότι μια τέτοια απόφαση της αγγλικής ομάδας θα ήταν λανθασμένη.

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς, του Kimi συμπεριλαμβανομένου, που να μπορεί να προσφέρει περισσότερα από όσα προσφέρω εγώ", είπε. "Η ομάδα ξέρει ήδη τι μπορώ να προσφέρω. Οι νεαροί οδηγοί μπορεί να έχουν περισσότερα χρήματα, αλλά μπορούν να προκαλούν άσχημα πράγματα στον πρώτο γύρο και όλα τα χρήματα να εξανεμίζονται.

Σε τελική ανάλυση, η Williams γνωρίζει πόσο μεγάλος είναι ακόμα ο ενθουσιασμός μου για αυτό που κάνω, αν και οδηγούμε ένα μονοθέσιο που δεν είναι ανταγωνισhttp://www.blogger.com/img/blank.gif

τικό. Ξέρουν πόσα έχω δώσει σε αυτή την ομάδα και πόσο πολύ θέλω να αγhttp://www.blogger.com/img/blank.gifωνιστώ την επόμενη χρονιά. Πρέπει μόνο να περιμένουμε για να ακούσουμε τι έχουν να πουν, κάποια στιγμή, που ελπίζω να έρθει σύντομα.

Αν η ομάδα μου πει ότι [η εξεύρεση χορηγών] απαιτείται, τότε θα δω τι μπορώ να κάνω. Όμως, όπως το αντιλαμβάνομαι από την ομάδα, δεν απαιτείται κάτι τέτοιο". Φήμες, τέλος, αναφέρουν ότι ο "Rubinho" ίσως οδηγεί για τη Renault GP το 2012, αν ο Robert Kubica δεν ανακτήσει τη φυσιολογική του φυσική κατάσταση το χειμώνα.


Πηγή: www.auto.in.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου