Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

To Ολοκαίνουργιο Kia Rio έρχεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο


Το ολοκαίνουργιο Rio 4η γενιάς αναμένεται στην Ελλάδα τον Οκτώβριο και έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα της Kia στη δημοφιλέστερη κατηγορία της αγοράς.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που δεν θυμίζει σε τίποτα τον προκάτοχό του και το οποίο εναρμονίζεται πλήρως με τη νέα σχεδιαστική γραμμή της εταιρίας.

Εξωτερικά το Rio εντυπωσιάζει. Είναι ιδιαίτερα δυναμικό με έντονες καμπύλες, ενώ η εταιρική μάσκα της Kia ενσωματώνει τους εμπρόσθιους φανούς δημιουργώντας ένα ελκυστικό αποτέλεσμα. Σε προφίλ, το σφηνοειδές σχήμα του και η χαμηλή γραμμή οροφής προσδίνουν στο αυτοκίνητο έναν πιο σπορ και δυναμικό χαρακτήρα με τις διακριτικές ακμές να προσθέτουν ένταση, δυναμισμό αλλά και κομψότητα στην τύπου coupe σιλουέτα του.

Εσωτερικά, η άριστη συναρμογή του, η επιλογή των υλικών και η προσοχή στην λεπτομέρεια χαρίζουν στην καμπίνα εκλεπτυσμένη και premium αίσθηση. Καλοσχεδιασμένος και λειτουργικός πίνακας οργάνων με την κεντρική κονσόλα να διαθέτει πλήρες πακέτο πολυμέσων (cd/MP3 player, θύρες USB, iPod & Bluetooth hands free με αναγνώριση φωνής). Με αυξημένο μεταξόνιο κατά 70mm (συνολικό μήκος 2570mm) και αμάξωμα κατά 25mm (συνολικό μήκος 4045mm), υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση και ευρυχωρία στους επιβάτες του. Ο χώρος φόρτωσης ανέρχεται στα 288lt ενώ φθάνει στα 923lt με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα. Η πλάτη του πίσω καθίσματος είναι χωρισμένη 60/40 για μέγιστη ευελιξία και δημιουργεί μία σχεδόν επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης

Με σκοπό την βελτιστοποίηση της ασφάλειας των επιβατών η Kia δημιούργησε ένα ολοκαίνουργιο αμάξωμα για το νέο Rio χρησιμοποιώντας μεγαλύτερο ποσοστό από ατσάλι υψηλής αντοχής από το προηγούμενο μοντέλο, ενισχύοντας έτσι τη δύναμη
και την ακαμψία.


Τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας του Rio περιλαμβάνουν από τη βασική έκδοση 6 αερόσακους (οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς & τύπου κουρτίνας) ESC (ηλεκτρονικού ελέγχου ευστάθειας), VSM (ηλεκτρονική διαχείριση ευστάθειας), HAC (σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε κεκλιμένο οδόστρωμα)

Το νέο Rio θα διατίθεται στην ελληνική αγορά από τον Οκτώβριο με 2 κινητήρες βενζίνης 1.2lt με 85ps και 1.4lt με 109ps και 1 κινητήρα turbo diesel 1.1lt με 75ps. Όλοι οι κινητήρες θα προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση.

Η τιμή για την πρώτη 5-θυρη έκδοση Rio 1.2 instyle ανέρχεται στα € 11.590 (αρχική τιμή € 12.790) και διαθέτει air-condition, ABS, 6AB, ESP, HAC, RCD-MP3, με χειρι-στήρια στο τιμόνι, θύρα USB, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, προβολείς ομίχλης, σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, αναδιπλούμενο κλειδί με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς & θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες, trip computer. Στις πλουσιότερες εκδόσεις συναντάμε σύστημα εκκίνησης κινητήρα με start button, Bluetooth handsfree με αναγνώριση φωνής, φώτα ημέρας LED, parking radar, ζάντες αλουμινίου 16’’, αισθητήρα βροχής & σύστημα αυτόματης λειτουργίας προβολέων.

To νέο Rio, όπως και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της Kia, διαθέτει τη μοναδική και μεταβιβάσιμη 7ετή πλήρη εργοστασιακή εγγύηση της Kia ενώ για τις παραγγελίες έως τέλος Σεπτεμβρίου ισχύει ειδική προσφορά έκπτωσης € 1.200 και επιπλέον δωρεάν service 2 ετών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου