Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

‘Άριστα’ στην Αντοχή


Το Opel Insignia είναι το καλύτερο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στη μεσαία κατηγορία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο Γερμανικός οργανισμός τεχνικού ελέγχου ‘GTÜ’, και δημοσίευσε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Η στατιστική ανάλυση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων για το 2012 επιβεβαιώνει ότι το Insignia είναι Νο1 σε ποιότητα στην κατηγορία οχημάτων ηλικίας ενός – τριών ετών. Αντικείμενο της έρευνας είναι η μέτρηση και αξιολόγηση της αντοχής των μεταχειρισμένων οχημάτων.

Η έρευνα του GTÜ για το 2012 βασίστηκε σε ένα δείγμα πέντε εκατομμυρίων και πλέον γενικών ελέγχων που διεξάγονται σε 240+ διαφορετικά brands κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας. Από τη διαδικασία προκύπτει μία κατάταξη όπου αναφέρονται καθαρά τα υπέρ και τα κατά όλων των οχημάτων. Το Opel Insignia διακρίθηκε σε όλες τις κατηγορίες.

Ο επικεφαλής του ‘GTÜ’, Rainer de Biasi, δήλωσε: «Η υψηλή ποιότητα κατασκευής του Insignia αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια των γενικών ελέγχων». Και πρόσθεσε: «Αν και νέα άφιξη στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, το Insignia είναι αναμφισβήτητα νικητής της μεσαίας κατηγορίας». Οι κινητήρες του Opel Insignia έχουν βελτιωθεί πολύ με γνώμονα την απόδοση καυσίμου. Ο βενζινοκινητήρας 1.4 Turbo ecoFLEX Insignia είναι ο πιο οικονομικός στη μεσαία κατηγορία. Ο σύγχρονος κινητήρας παράγει 103 kW/140 hp. Ο 1.4 l καταναλώνει μόλις 5,7 l για μία διαδρομή 100 km, δηλαδή δύο λίτρα λιγότερο από τον προηγούμενο κινητήρα 1.8 l, ομοίως με 140 hp. Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν ανάλογα - συγκεκριμένα κατά 45g/km στα 134g/km. Στη γκάμα πετρελαιοκινητήρων ξεχωρίζει ένας νέος, πιο αποδοτικός 2.0 CDTI ecoFLEX με 118kW/160hp που εκπέμπει μόνον 115g/km CO2 και καταναλώνει 4,3 l / 100 km.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου