Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

H Kia κερδίζει τέσσερα βραβεία σχεδίασης στον νέο Γερμανικό διαγωνισμό Automotive Brand Contest


Η Kia Motors είναι μία από τις σημαντικότερες νικήτριες του πρώτου Διαγωνισμού Automotive Brand. Πρόκειται για ένα νέο διεθνή διαγωνισμό εμπορικών σημάτων και σχεδιασμού που διοργανώθηκε από το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού Rat für Formgebung , το οποίο είναι επίσης αμόδιο για το Γερμανικό Βραβείο Σχεδιασμού Designpreis der Bundesrepublik Deutschland.
Η κριτική επιτροπή του πρώτου Automotive Brand Contest ανέδειξε την Kia Motors νικήτρια σε δύο κατηγορίες.
Στην κατηγορία Brand Design, στην οποία βαθμολογούνται η στρατηγική και ο συνολικός σχεδιασμός της μάρκας, η Kia κατετάγη «Best of Best».

Για την κατηγορία Εξωτερικός σχεδιασμός, στην οποία βαθμολογείται ο σχεδιασμός του ίδιου του οχήματος, βραβεύθηκαν τρία μοντέλα της
Kia: το συμπαγές CUV Sportage, το B segment Rio (προς πώληση από το Φθινόπωρο του 2011 στις περισσότερες αγορές) και το νέο D segment Optima sedan. Tα Kia Optima και Kia Sportage έχουν ήδη λάβει σημαντικά βραβεία design: το βραβείο red dot design και το βραβείο iF design.

"Είμαστε όλοι εξαιρετικά υπερήφανοι», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος Σχεδιασμού της
Kia, Peter Schreyer. «Αλλάζοντας τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές μας, έχουμε δώσει στο brand μας ένα πρόσωπο, μια ξεχωριστή ταυτότητα".
"Ο τίτλος «Best of Best» για τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Kia στην κατηγορία Brand Design αποτελεί σημαντική διάκριση για εμάς. Τα βραβεία που απονέμονται στο Sportage και στο Optima, αλλά και στο πρόσφατο μοντέλο μας το Rio, αντικατοπτρίζουν τη συνέχιση των προσπαθειών μας για να διατηρήσουμε τα υψηλά πρότυπα σχεδιασμού μας. Και τα τέσσερα βραβεία αποτελούν μία ιδιαίτερα σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής μας στην οποία θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός καταλαμβάνει πρώτιστο ρόλο για την μάρκα», προσθέτει ο κ. Schreyer.

Το
Rat für Formgebung (Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού), είναι ο διοργανωτής του νεοσυσταθέντα Διαγωνισμού Automotive Brand, ιδρύθηκε το 1953 από πρωτοβουλία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, και καταλαμβάνει σήμερα ηγετική θέση στην παγκόσμια κοινότητα επικοινωνίας και μεταφοράς γνώσης στον τομέα του σχεδιασμού.

Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο ίδρυμα με μέλη από 170 επιχειρήσεις τόσο από την Γερμανία όσο και από άλλες χώρες. Με διαγωνισμούς, όπως ο
Designpreis Deutschland (η υψηλότερη επίσημη διάκριση της Γερμανίας στον σχεδιασμό), εκθέσεις, καθώς και συνέδρια, σεμινάρια και εργαστήρια, το Γερμανικό Συμβούλιο Σχεδιασμού στοχεύει στην εξάπλωση του βιομηχανικού σχεδιασμού στο ευρύ κοινό. Ο διαγωνισμός Automotive Brand απευθύνεται στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους συνεργάτες της, σε εταιρίες εφοδιασμού αλλά και σε εταιρίες που ασχολούνται με τον σχεδιασμό και την επικοινωνία.


Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου