Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Επένδυση 20 εκ. € στο Μηχανολογικό Κέντρο της GM Powertrain στο Τορίνο

Η General Motors θα επενδύσει 20 εκ. € στο Μηχανολογικό Κέντρο της στο Τορίνο την επόμενη τετραετία. Αυτό το ποσό έρχεται να προστεθεί στην αρχική επένδυση των 30 εκατομμυρίων € που χρηματοδότησε την ίδρυση του κέντρου το 2005. Το Κέντρο είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη όλων των πετρελαιοκινητήρων επιβατικών αυτοκινήτων της GM ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Opel στην Ευρώπη και των συστημάτων ελέγχου των πετρελαιοκινητήρων, ενώ παράλληλα ασχολείται με προηγμένες τεχνολογίες για υβριδικές και συμβατικές εκδόσεις κινητήρων.

Με τη νέα επένδυση, θα δημιουργηθούν τρεις νέοι σταθμοί δοκιμών απόδοσης κινητήρων, ένας για κλιματικές δοκιμές, ένας για δοκιμές NVH και ένα Δυναμόμετρο (Dyno). Οι πέντε νέοι σταθμοί θα προστεθούν στους 15 που ήδη υπάρχουν. Οι σταθμοί προσφέρουν τη δυνατότητα μιας εικονικής προσομοίωσης ολόκληρου του οχήματος μειώνοντας σημαντικά το χρόνο εξέλιξης, αλλά και ρύθμισης των κινητήρων στα πλαίσια μελλοντικών προγραμμάτων. Ειδικότερα, ο σταθμός κλιματικών δοκιμών επιτρέπει μία προσομοίωση θερμοκρασιών από -40 C° μέχρι 70 C° και μεταβολής υψομέτρου μέχρι 3000 m. Ο σταθμός δοκιμών NVH θα χρησιμοποιείται στη φάση σχεδίασης και εξέλιξης νέων κινητήρων με στόχο την ελαχιστοποίηση των θορύβων και κραδασμών. Το δυναμόμετρο τύπου πλαισίου θα λειτουργήσει το δεύτερο μισό του 2011 και εκεί θα γίνεται μέτρηση των εκπομπών ρύπων.

Λόγω του μεγάλου αριθμού κινητήρων που προορίζονται για τη GM και την Opel, το κέντρο λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε πλήρη δυναμικότητα. Μέχρι το τέλος του 2011, οι 15 σταθμοί δοκιμών θα χρησιμοποιούνται πλήρως σε δύο βάρδιες, με προαιρετική τη λειτουργία μιας αυτοματοποιημένης βάρδιας.

Με την ολοκλήρωσή του, το κέντρο θα περιλαμβάνει 20 σταθμούς, ένα δυναμόμετρο τύπου πλαισίου και αρκετά εργαστήρια για την εξέλιξη και βελτιστοποίηση των εξαρτημάτων των κινητήρων.

Η ανακοίνωση της επένδυσης έγινε κατά τη διάρκεια των επίσημων εγκαινίων των εξωτερικών εγκαταστάσεων του κέντρου. «Η νέα επένδυση υπογραμμίζει την πρότυπη λειτουργία και τεχνογνωσία του κέντρου μας. Οι πετρελαιοκινητήρες θα εξακολουθήσουν να παίζουν σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία και η επένδυση εκφράζει τη δέσμευση της GM και της Opel για περαιτέρω ανάπτυξη και βελτιστοποίηση αυτής της τεχνολογίας» δήλωσε ο Pierpaolo Antonioli, διευθύνων σύμβουλος του κέντρου. «Η στενή σχέση μας τόσο με τους προμηθευτές όσο και με τα τοπικά ιδρύματα όπως το Politecnico University, αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο και αναγνωρίζεται από τη GM».

«Σήμερα, είμαστε επίσης πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε τις ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις μας όπως διαμορφώθηκαν σε συνεργασία με το Politecnico» πρόσθεσε ο Antonioli. «Αυτό θα κάνει το κέντρο μας ακόμα πιο ελκυστικό χώρο εργασίας για τους μηχανικούς οι οποίοι ασχολούνται με τεχνολογίες αιχμής του παρόντος και του μέλλοντος».

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου