Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011

Το δημοφιλές και καινοτόμο σκούτερ MP3

Το 2006, είναι η χρονιά που το λανσάρισμα του 1ου τρίτροχου σκούτερ από την γραμμή παραγωγής της Piaggio, σηματοδοτεί την αλλαγή στη φιλοσοφία, τον τρόπο αντίληψης και οδήγησης.

Το MP3 έθεσε νέα στάνταρ σε όλους τους τομείς. Από την ασφάλεια των 3 δισκοφρένων και την σταθερότητα των 3 τροχών έως την πρακτικότητα του χειρόφρενου, του ποδόφρενου, του κλειδώματος της αρθρωτής μπροστινής ανάρτησης αλλά και της μεγάλης δυνατότητας φόρτωσης. Πρόκειται για ένα maxi σκούτερ που δεν έχει μιμητές.

Η εξέλιξη όμως δεν σταματάει. Μετά το 1ο MP3, παρουσιάστηκε ακόμη μια πρωτοπορία με την έκδοση LT που δίνει τη δυνατότητα οδήγησης σε όσους διαθέτουν μόνο δίπλωμα αυτοκινήτου και τους προτείνει ένα νέο ασφαλή, πρακτικό και αξιόπιστο τρόπο μετακίνησης στα αστικά κέντρα.

Το μοντέλο LT προσέγγισε κατόχους αυτοκινήτου, προτείνοντας μια ευέλικτη, οικονομική και εύκολης πρόσβασης λύση στη μετακίνηση τους στη πόλη που μέχρι τότε δεν είχαν σκεφτεί ή δεν μπορούσαν να αποκτήσουν.

Η καινοτομία συνεχίστηκε με την παρουσίαση του 1ου υβριδικού σκούτερ, παγκόσμια, που δεν ήταν άλλο από το MP3 Hys 125. Το υβριδικό MP3, υιοθέτησε όλες τις καινοτομίες που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα MP3, αυτή την φορά όμως με ορισμένες σημαντικές αλλαγές. Οι αλλαγές αφορούν την χρήση δυο κινητήρων! Ενός βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα με δυνατότητα φόρτισης από οικιακή πρίζα. Αυτό δίνει στο νέο MP3 την δυνατότητα πολύ χαμηλής κατανάλωσης και εκπομπής μηδενικών ρύπων, καθώς εάν ο οδηγός το επιθυμεί μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα. Το υβριδικό Mp3 επιβεβαιώνει το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο που διακρίνει τον Όμιλο Piaggio αλλά και την πράσινη τεχνολογία που υιοθετεί σε όλα τα μοντέλα του. Στην οικογένεια των υβριδικών προστέθηκε και έκδοση 300 κυβικών όπως επίσης και η έκδοση LT, ώστε να μπορούν να το αποκτήσουν ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης μοτοσυκλέτας.

Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια των MP3 είναι τα ολοκαίνουργια MP3 Yourban και Yourban LT. Τα νέα αυτά μοντέλα διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν γνωστά τα MP3 σε όλο τον κόσμο, ξεχωρίζουν όμως με τη νέα σχεδίαση και τις συμπαγείς διαστάσεις που προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία.

Στις 23 Μαΐου για κατασκευή των 100.000 MP3, στον εκθεσιακός χώρος στην οδό Broletto φιλοξενήθηκε έκθεση όλων των μοντέλων MP3 σε όλες τις εκδόσεις. Ανάμεσά τους το MP3 Yourban αλλά και το καινούργιο MP3 Touring! Το νέο μοντέλο MP3 Touring, φιλοξενήθηκε στην κεντρική βιτρίνα της έκθεσης αφού ήταν το μοντέλο με τον αριθμό 100.000 που βγήκε από την γραμμή παραγωγής.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου