Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ξεκινούν οι Εργασίες Κατασκευής του Εργοστασίου της Hyundai στη Βραζιλία

Η Hyundai Motor Company, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων της Νότιας Κορέας, ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής του έβδομου εργοστασίου της εκτός των συνόρων της χώρας, στην Πιρασικάμπα (Piracicaba), πολιτεία του Σάο Πάολο, ανταποκρινόμενη δυναμικά στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στον κόσμο και σκοπεύοντας να κάνει αισθητή την παρουσία της ως κατασκευαστή σε όλες τις χώρες της ομάδας BRIC (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα).

Στην τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του εργοστασίου, που θα ακούει στο όνομα Hyundai Motor Brazil (HMB), παρευρέθηκαν περισσότερες από 300 εξέχουσες προσωπικότητες, συμπεριλαμβανομένων του Κυβερνήτη του Σάο Πάολο, κυρίου Geraldo Alckmin, του τέως Κυβερνήτη του Σάο Πάολο, κυρίου Alberto Goldman, του Δημάρχου της Πιρασικάμπα, κυρίου Barjas Negri, και λοιπών κυβερνητικών αξιωματούχων, στελεχών και υπαλλήλων της Hyundai Motor και προμηθευτών ανταλλακτικών μερών, καθώς και τοπικών αντιπροσώπων και εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης.

«Η Βραζιλία εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου χάρη στη σταθερή οικονομική της ανάπτυξη και στις αυξημένες ξένες επενδύσεις και η πολιτεία του Σάο Πάολο αποτελεί την καρδιά της οικονομίας της Βραζιλίας», δήλωσε ο κύριος Jong-Woon Shin, Αντιπρόεδρος της Hyundai Motor, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του. «Η Hyundai Motor, μαζί με τους προμηθευτές της, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλει στην αυτοκινητοβιομηχανίατης Βραζιλίας. Το νέο μας εργοστάσιο, με την ονομασία Hyundai Motor Brazil, θα παράγει και θα πουλά αυτοκίνητα εξαιρετικής ποιότητας με στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης που επιδεικνύουν σταθερά οι Βραζιλιάνοι καταναλωτές στα προϊόντα μας.»

Η Hyundai, της οποίας η συνολική επένδυση στο εργοστάσιο ανέρχεται σε 600 εκ. Δολάρια ΗΠΑ, σκοπεύει να ξεκινήσει τη λειτουργία της στο δεύτερο εξάμηνο του 2012, με απώτερο στόχο τη μέγιστη παραγωγική ικανότητα των 150.000 μονάδων ετησίως.

Το πρώτο μοντέλο που θα παραχθεί στο εργοστάσιο HMB θα είναι ένα μικρό hatchback σχεδιασμένο ειδικά για την αγορά της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής. Θα υπάρξουν και άλλα μοντέλα μετά το 2013, ανάλογα με την κατάσταση που θα επικρατεί στην αγορά και τη ζήτηση. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα θα είναι τύπου flex-fuel (δηλ. αυτοκίνητα που καταναλώνουν, κατ’ επιλογή του οδηγού, τόσο βενζίνη όσο και αιθανόλη), καθώς 90% των αυτοκινήτων στη Βραζιλία καταναλώνουν τέτοιου είδους καύσιμα.

Το εργοστάσιο, που βρίσκεται 160 χλμ. βορειοδυτικά της πόλης του Σάο Πάολο, θα κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο έκτασης 1,39 εκ. τ.μ. και θα έχει εμβαδόν ορόφου 69.000 τ.μ., ενώ θα διαθέτει πλήρεις εγκαταστάσεις παραγωγής αυτοκινήτων, όπως πρέσες για την κατασκευή την τμημάτων των αμαξωμάτων, γραμμές συγκόλλησης, βαφεία, γραμμές συναρμολόγησης και εγκατάστασης επιμέρους συστημάτων.

Η Πιρασικάμπα, με πληθυσμό 380.000, βρίσκεται στην πολιτεία του Σάο Πάολο, δηλαδή στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Βραζιλίας. Οι τοπικοί ιθύνοντες προσέφεραν στη Hyundai αναρίθμητα κίνητρα, όπως ελεύθερη χρήση γης, υποστήριξη υποδομής, όπως δρόμους, και κάποια φορολογικά προνόμια.

Επιπλέον, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ποιότητας, η Hyundai Motor θα κάνει την είσοδο της στην αγορά με οκτώ αξιόπιστους προμηθευτές ανταλλακτικών μερών στο πλευρό της, όπως έχει κάνει και σε άλλες μονάδες παραγωγής του εξωτερικού. Με αυτό τον τρόπο, η Hyundai Motor αποβλέπει στη δημιουργία περίπου 3.800 νέων θέσεων εργασίας, τόσο στο εργοστάσιο της όσο και στις εγκαταστάσεις των προμηθευτών ανταλλακτικών μερών.

Η Hyundai Motor θα εφαρμόσει στη Βραζιλία την εκτεταμένη εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει από την κατασκευή εργοστασίων. Η Hyundai έχει κατασκευάσει με επιτυχία μονάδες παραγωγής σε άλλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία, η Κίνα και η Ρωσία, καθώς και εργοστάσια στις ΗΠΑ, στη Δημοκρατία της Τσεχίας και στην Τουρκία. Η εμπειρία της Hyundai από την εξ ολοκλήρου κατασκευή παραγωγικών μονάδων σε διάφορες αγορές θα εξασφαλίσει την ομαλή πορεία της κρίσιμης φάσης που αφορά την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου HMB από όλες τις απόψεις, από την παραγωγή έως τη διοίκηση και τις σχέσεις με την τοπική κοινότητα.Η Hyundai Motor πούλησε περίπου 80.000 μονάδες στη Βραζιλία πέρυσι, γεγονός που συνιστά αύξηση της τάξης του 19% σε σύγκριση με το 2009. Αν και το i30 ήταν το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία του, τα ix35 και Sonata της Hyundai, που αναμφίβολα κλέβουν την παράσταση, έδωσαν και αυτά σημαντική ώθηση στις πωλήσεις. Η αύξηση των πωλήσεων της σειράς premium αυτοκινήτων της εταιρείας, όπως το πολυτελές σεντάν Azera και το Veracruz, συνέβαλε και αυτή με τη σειρά της στην ενίσχυση της εικόνας του brand στην αγορά. Η Hyundai προβλέπει συνεχιζόμενη αύξηση των πωλήσεων για το 2011, με απώτερο στόχο την πώληση περίπου 93.000 μονάδων στη Βραζιλία.

Η παρουσία της Hyundai στην περιφέρεια έχει επεκταθεί σταδιακά με την πάροδο των χρόνων και θα κορυφωθεί το 2014, με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014 FIFA World Cup™ στη Βραζιλία. Η Hyundai συνεργάζεται εδώ και 11 χρόνια με τη FIFA, με την ιδιότητα της ως επίσημου χορηγού αυτοκινήτων σε όλες τις διοργανώσεις της FIFA ανά την υφήλιο. Αυτή τη στιγμή, η Hyundai είναι ένας από τους βασικούς συνεργάτες της FIFA και έχει επεκτείνει τη στρατηγική της συμφωνία ως χορηγού της FIFA, η οποία πλέον καλύπτει και το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 FIFA World Cup™ που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Η Hyundai, η οποία εξήγαγε το πρώτο της αυτοκίνητο στη Νότιο Αμερική το 1976 (το Pony, στο Εκουαδόρ), έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της στην περιφέρεια, συμπεριλαμβανομένων της ανέγερσης σπιτιών και των επισκευών σε δημόσιες εγκαταστάσεις, καθώς και δωρεών προς τη Βραζιλία, προς όφελος της τοπικής κοινότητας. Στις αρχές του χρόνου, η Hyundai απέστειλε για τρίτη φορά την ομάδα εθελοντών της Happy Move Global Youth Volunteers στη Βραζιλία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Hyundai Motor και φωτογραφίες προϊόντων σε υψηλή ανάλυση, μπορείτε να επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.cisionwire.com/hyundai-motor-company.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου