Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η Opel Επιβεβαιώνει Αλλαγές στην Ηγεσία της

Το Εποπτικό Συμβούλιο Διορίζει τον Karl-Friedrich Stracke νέο Πρόεδρο Δ.Σ.

Ο Nick Reilly εκλέγεται Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου
Rüsselsheim. Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, το Εποπτικό Συμβούλιο της Adam Opel AG εξέλεξε τον Karl-Friedrich Stracke ως νέα ‘κεφαλή’ της εταιρίας. Από τη θέση του Chief Executive Officer (CEO), θα είναι υπεύθυνος για τις παγκόσμιες επιχειρηματικές δραστηριότητες της Opel.

Ο 54-χρονος μηχανολόγος διαδέχεται τον Nick Reilly, ο οποίος παραμένει πρόεδρος της GM Europe. «Η Opel έχει θέσει τα θεμέλια για ένα επιτυχημένο μέλλον και η απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου με τιμά ιδιαίτερα» δήλωσε ο Stracke. «Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα μπορέσουμε να επισπεύσουμε πολλές πρωτοβουλίες προς όφελος των πελατών μας».

Καταγόμενος από τη Β. Έσση της Γερμανίας, ο Karl-Friedrich Stracke προσήλθε στην Opel το 1979. Από το 2009, είναι Αντιπρόεδρος της GM, Global Vehicle Engineering, υπεύθυνος προϊοντικής εξέλιξης και τεχνολογίας. Υπό την ηγεσία του, μηχανικοί και τεχνικοί από όλο τον κόσμο έχουν εξελίξει καινοτόμα οχήματα και τεχνολογίες, όπως το επαναστατικό ηλεκτρικό όχημα εκτεταμένης αυτονομίας Opel Ampera.

Επιπλέον, ο Nick Reilly εξελέγη Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Opel, διαδεχόμενος τον Walter Borst, Πρόεδρο & CEO στη Διαχείριση Ενεργητικού (Asset Management) της GM, ο οποίος θα παραμείνει μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου