Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

i-MiEV Crash... test.

Tokyo, 21 Ιανουαρίου, 2011 – Το Mitsubishi i-MiEV απέδειξε ότι διαθέτει υψηλά χαρακτηριστικά παθητικής ασφάλειας σε δοκιμές που πραγματοποίησε η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου ADAC1. 

Κατά τη διάρκεια του crash test, το Mitsubishi i-MiEV αναγνώρισε άμεσα τη σύγκρουση και έκλεισε αυτόματα τα συστήματα υψηλής τάσης του ηλεκτρικού του αυτοκινήτου, διατηρώντας ανέπαφο το χώρο επιβατών, ενώ καμία ζημιά δεν αναφέρθηκε στις 88 κυψέλες της μπαταρίας ιόντων λιθίου.

«Σ’ αυτό το συμπέρασμα καταλήξαμε μετά από μία εξονυχιστική και πολύ αυστηρή δοκιμή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής που κυκλοφορεί στη Γερμανία. Η δοκιμή που περιλάμβανε δύο συγκρούσεις, μία πλαγιομετωπική (με ταχύτητα 64 km/h, έκκεντρη κατά 40%) και μία οπίσθια (σε κινούμενη μπαριέρα 1.400kg με ταχύτητα 80km/h και έκκεντρη κατά 70%), απέδειξε ότι το i-MiEV, αν και ελαφρύ, συμπαγές και με σύστημα EV υψηλής τάσης, είναι το ίδιο ασφαλές με οποιοδήποτε άλλο βενζινοκίνητο όχημα» σχολίασε εκπρόσωπος του ADAC για τα αποτελέσματα της δοκιμής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου