Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

H Mazda χρονομισθώνει Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα


Η Mazda Motor Corporation εργάζεται στην εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με στόχο να ξεκινήσει την προώθηση του, μέσω χρονομισθώσεων, στην Ιαπωνία από την Άνοιξη του 2012. Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που αποτελεί μία compact έκδοση του ήδη γνωστού Demio, θα έχει αυτονομία 200Km και η χρήση του θα προσανατολίζεται για χρονομίσθωση σε κρατικούς οργανισμούς και εταιρικούς πελάτες.

Η Mazda ήδη εξελίσσει την στρατηγική κατασκευής βάσει της οποίας δίνει προτεραιότητα στην βελτίωση των βασικών τεχνολογιών κατασκευάζοντας κινητήρες υψηλότερης απόδοσης και εξελίσσοντας κιβώτια ταχυτήτων σε συνδυασμό με την μείωση του βάρους των οχημάτων. Με αυτό τον τρόπο η Mazda θα μπορέσει να εισάγει ηλεκτρικές καινοτομίες όπως συστήματα πέδησης που παράγουν ενέργεια ή υβριδικά συστήματα. Τα αρχικά αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής –προϊόντα που περιλαμβάνουν τις νέες, «πράσινες» τεχνολογίες SKYACTIV- θα εισαχθούν στις αγορές αυτή την χρονιά. Παράλληλα, η Μazda συνεχίζει την έρευνα και την προσπάθεια εξέλιξης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων που προσανατολίζονται σε οδηγούς που καθημερινά διανύουν κοντινές αστικές διαδρομές. Με αυτό το πρόγραμμα χρονομίσθωσης, η Mazda ελπίζει να επεκτείνει τις γνώσεις της αναφορικά με τις καταναλωτικές ανάγκες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις αντίστοιχες τεχνολογίες.

Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης αναμένεται να διατηρήσουν την πρωτοπορία τους στην αυτοκινητοβιομηχανία στο άμεσο μέλλον. Η Mazda, προχωρώντας εμπρός, θα συνεχίσει να βελτιώνει τις τεχνολογίες που εστιάζονται στην εσωτερική καύση. Ταυτόχρονα, θα εστιάσει σε διάφορες μελλοντικές πράσινες τεχνολογίες ώστε να μπορέσει να προσφέρει σε όλους τους πελάτες της οδηγική απόλαυση καθώς και υψηλά επίπεδα ασφάλειας και φιλικότητας προς το περιβάλλον.
Mazda

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου