Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"White Paper" eco:Drive από τη Fiat Group Automobiles


Η Fiat Automobiles παρουσιάζει το "White Paper" eco:Driver, μία μελέτη που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 400.000 eco:Drivers της Fiat στην Ευρώπη. Είναι η πρώτη φορά που μία έρευνα για τα στυλ οδήγησης βασίζεται σε μία επιστημονική και στατιστικά αντιπροσωπευτική μέθοδο ανάλυσης από τα συλλεχθέντα στοιχεία των μονάδων ελέγχου του κινητήρα. Οι πληροφορίες αντιπροσωπεύουν την πιο ακριβή και εκτεταμένη βάση δεδομένων που έχει ποτέ υπάρξει αναφορικά με τα στυλ οδήγησης και τη δυνατότητα βελτίωσής τους.
Κατά την έρευνα μελετήθηκε λεπτομερώς ενδεικτικό δείγμα όλων των δεδομένων που μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί από το σύστημα eco:Drive, τη δωρεάν εφαρμογή της Fiat που διατίθεται στον ιστότοπο www.fiat.com/ecoDrive. Η εφαρμογή δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να συλλέξει τα στοιχεία σχετικά με την οδήγηση μέσω της θύρας USB του συστήματος Blue&Me που έχει εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο. Αφού το ''κατέβασαν'' 140.000 φορές και το χρησιμοποίησαν κανονικά περισσότεροι από 50.000 οδηγοί, το λογισμικό έστειλε τα δεδομένα περίπου δέκα εκατομμυρίων διαδρομών στον server της Fiat ο οποίος τα επεξεργάστηκε για να μετρήσει την απόδοση της οδήγησης βάσει τεσσάρων παραμέτρων: επιτάχυνση, επιβράδυνση, αλλαγή ταχύτητας κιβωτίου και ταχύτητα κίνησης αυτοκινήτου.
Οι βαθμοί που λαμβάνονται υπόψη σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερις τομείς καθορίζουν το eco:Index, έναν δείκτη που συνοψίζει την ποιότητα της οδήγησης σε μία βαθμολογία από το 1 έως το 100. Στη συνέχεια οι eco:Drivers λαμβάνουν εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς θα βελτιώσουν τις επιδόσεις σε κάθε τομέα και, κατά συνέπεια, τον αντίστοιχο δείκτη eco:Index. Μπορούν να παρακολουθήσουν την πρόοδό τους σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί και να ελέγξουν την οικονομία στην κατανάλωση μέσω της εφαρμογής σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Για να συνταχθεί το "White Paper" eco:Driver επιλέχτηκε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα με περισσότερα από 400.000 ταξίδια μέσα από τα 10.000.000 ταξίδια που συγκεντρώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από περισσότερους από 5.000 οδηγούς, σε 5 μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία).
Αναλύοντας τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν από τους καλύτερους eco:Driver, προκύπτει ότι το σύστημα επιτρέπει την επίτευξη, μέσα σε 30 ημέρες, χωρίς επενδύσεις και κόπο, μιας οικονομίας έως και 16% στα καύσιμα, στις εκπομπές του CO2 και στα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ένας από τους καλύτερους eco:Drivers μπορεί να εξοικονομήσει καθ' όλη τη διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου του (υπολογίζεται περίπου 7,5 χρόνια) σχεδόν 3 τόνους CO2 και περίπου 1.600 ευρώ. Αυτά τα αποτελέσματα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον εάν σκεφτούμε ότι, εάν όλοι στην Ευρώπη οδηγούσαμε όπως οι καλύτεροι από τους eco:Drivers, μέσα σε ένα χρόνο θα εξοικονομούσαμε 37 δισεκατομμύρια λίτρα πετρελαίου (αντιστοιχούν σε πέντε φορές το πετρέλαιο που παράγεται από τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή του κόσμου), η μείωση του CO2 θα ισοδυναμούσε με περισσότερα από 90 εκατομμύρια τόνους CO2 (ίσο με τις συνολικές ετήσιες εκπομπές της Πορτογαλίας) και τα χρήματα που θα εξοικονομούσαμε θα έφταναν τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ (ένα χρηματικό ποσό μεγαλύτερο από το σύνολο των ευρωπαϊκών επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας του περασμένου έτους).
Το eco:Drive είναι ένα σημαντικό όργανο όχι μόνο για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών αλλά και γιατί βοηθά τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι οδηγοί έχοντας ορατό αποτέλεσμα και στα καθημερινά ταξίδια που γίνονται συνήθως. Επομένως, χάρη στο eco:Drive οι οδηγοί καταναλώνουν λιγότερο και φτάνουν πρώτοι. Tο "White Paper" eco:Drive είναι επίσης μία ''φωτογραφία'' που απεικονίζει το επίπεδο της συμφόρησης στους δρόμους της Ευρώπης. Αλλά πέρα από την στατιστική αξία αυτών των πληροφοριών, υπάρχει μία πλευρά του eco:Drive που έχει πολύ σημαντική οικονομική αξία. Εάν συγκρίνουμε τα διαθέσιμα συστήματα για τη μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών, σε σχέση με την αναλογία κόστους-αποτελέσματος, το eco:Drive αποτελεί την ασυγκρίτως πιο αποτελεσματική λύση από όλες τις άλλες: το κέρδος σε σχέση με τις παραγόμενες εκπομπές μεταφράζεται σε ένα κόστος που για τον πελάτη ισούται με το μηδέν. Το eco:Drive διατίθεται σήμερα σε μία ευρεία γκάμα αυτοκινήτων Fiat (500, 500C, Grande Punto, Punto Evo, Bravo, Croma, Qubo, New Doblo) και επαγγελματικών αυτοκινήτων Fiat Professional (Grande Punto Van, Punto Evo Van, Fiorino, Doblo και Ducato).
Δράττοντας την ευκαιρία της παρουσίασης της μελέτης "White Paper" του eco:Drive, η Fiat παρουσιάζει το νέο ιστότοπο που αναφέρεται στο Blue&Me, την πλατφόρμα που έφερε την επανάσταση στον τρόπο διασκέδασης μέσα στο αυτοκίνητο. Με τη βοήθεια των χειριστηρίων που βρίσκονται στο τιμόνι αλλά και του συστήματος ασύρματης επικοινωνίας, έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε τηλεφωνικές κλήσεις με πλήρη ασφάλεια, και να ακούσετε τη μουσική που επιθυμείτε. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης του φορητού συστήματος πλοήγησης τελευταίας γενιάς Blue&Me - TomTom που διατίθεται στη διεύθυνση www.BlueandMe.net. Xάρη στην άμεση και διαδραστική πλοήγηση, ο ιστότοπος παρέχει μία σειρά βίντεο που παρουσιάζουν το προϊόν σε όλα του τα χαρακτηριστικά και συνοδεύει το χρήστη όσο αυτός ανακαλύπτει τις πολυάριθμες λειτουργίες αυτής της πλατφόρμας που έχει επιλεγεί από 1.500.000 χρήστες/οδηγούς σε ολόκληρο τον κόσμο για τα μοντέλα των Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Fiat Professional και IVECO.
Τέλος, με γνώμονα την καλύτερη και αμεσότερη υποστήριξη των πελατών θα προσφέρεται η δυνατότητα ελέγχου της διαθεσιμότητας και της συμβατότητας των κινητών, η λήψη ενημερώσεων και η παροχή συμβουλών μέσω μιας εκτεταμένης λίστας απαντήσεων για τις πιο συχνές ερωτήσεις.
Fiat



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου