Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Το Opel Ampera για Πρώτη Φορά στο Ράλι Μόντε Κάρλο


Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Opel φέρνει τα βραβευμένα ηλεκτρικά οχήματά της στο διεθνούς φήμης Ράλι Μόντε Κάρλο. Έξι ηλεκτρικά Opel Ampera θα κάνουν ντεμπούτο στην έκδοση ‘Εναλλακτικής Ενέργειας’ του ράλι που ξεκινά στις πόλεις Annecy-le-Vieux, Clermont-Ferrand και Lugano στις 22 Μαρτίου και ολοκληρώνεται μετά από τρεις ημέρες στο Μονακό (Μόντε Κάρλο). Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στον αγώνα είναι τα αυτοκίνητα να μην υπερβαίνουν τα 115g CO2/km. Κύριος στόχος του ράλι είναι η κάλυψη μιας συγκεκριμένης απόστασης, η διατήρηση σταθερής ταχύτητας και η ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Για φέτος, υπολογίζεται ότι η συμμετοχή θα φτάσει τα 150 οχήματα περίπου.
Συμμετέχοντας στο διεθνές ράλι με ηλεκτρικά οχήματα εκτεταμένης αυτονομίας, η Opel αποδεικνύει και πάλι τον ηγετικό ρόλο της στο χώρο του e-mobility. «Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα σε δράση, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του ράλι» σχολίασε ο Enno Fuchs, Διευθυντής E-Mobility της Opel.

Το Opel Ampera είναι τo πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε. Μία μπαταρία ιόντων λιθίου 16 kWh τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα των 111 kW/150 hp. Ανάλογα με το οδηγικό στυλ και τις οδικές συνθήκες, η αυτονομία κυμαίνεται από 40 μέχρι 80 χλμ. αποκλειστικά στο πρόγραμμα μπαταρίας, με μηδενικούς ρύπους. Οι τροχοί του Ampera κινούνται πάντα ηλεκτρικά. Στο πρόγραμμα εκτεταμένης αυτονομίας που ενεργοποιείται όταν η μπαταρία φτάσει στο ελάχιστο επίπεδο φόρτισης, ο βενζινοκινητήρας κινεί μία γεννήτρια που τροφοδοτεί την ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Έτσι επιτυγχάνεται επέκταση της αυτονομίας η οποία φτάνει τα 500 χλμ. Στο δρόμο, το σύστημα ηλεκτροκίνησης Voltec του Ampera προσφέρει άμεση ροπή 370 Nm για επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε εννέα δευτερόλεπτα περίπου και τελική ταχύτητα 161 km/h.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου