Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Βιβλίο συνταγών από την PIRELLI


Σε ρόλο σεφ προσωπικοτήτων απολαύσαμε πρόσφατα τους Jenson Button και Romain Grosjean στο motorhome της Pirelli, με τους δύο πρωταθλητές να συμμετέχουν σε έναν αγώνα μαγειρικής αυτή τη φορά υπό το έμπειρο βλέμμα του Paul Hembery, του αγωνιστικού διευθυντή της Ιταλικής φίρμας. Η προσπάθεια των δύο οδηγών και η γευσιγνωσία μερικών γαστρονομικών σπεσιαλιτέ από το motorhome της Pirelli αποτέλεσαν το σκηνικό παρουσίασης του “Miles & Meals – handcrafted by Pirelli”: ενός βιβλίου μαγειρικής που αποκαλύπτει τα μυστικά των σεφ της Pirelli και εισέρχεται στο άδυτο του έμπειρου προσωπικού της. Το “Miles & Meals”, μία συλλεκτική έκδοση-δώρο για τους προσκεκλημένους και φίλους της Pirelli, είναι ένας χαρούμενος τρόπος απεικόνισης των ομοιοτήτων μεταξύ ελαστικών και ριζότο, γομών και συστατικών. Είναι μία άλλη διάσταση του κόσμου των ελαστικών, που προβάλλει την πιο ανάλαφρη πλευρά της καθημερινότητας στο motorhome. «Το να φτιάχνεις ένα καλό ελαστικό είναι σαν να φτιάχνεις ένα καλό ριζότο» γράφει ο Maurizio Boiocchi στην αρχή του βιβλίου: διευθυντής τμήματος R&D της Pirelli και ‘πατέρας’ των ελαστικών Formula One P Zero & Cinturato.

Το βιβλίο παραλληλίζει τις συνταγές μαγειρικής με τις γόμες των ελαστικών. Και τα δύο είναι αποτέλεσμα μίξης συστατικών κορυφαίας ποιότητας σε ισορροπημένες αναλογίες με κύριους συντελεστές το συνεχή έλεγχο, την πολυετή εμπειρία και τον αμέριστο σεβασμό προς τον τελικό πελάτη: ανεξάρτητα αν πρόκειται για μία ομάδα που χρησιμοποιεί ελαστικά ή έναν διακεκριμένο καλεσμένο του motorhome. Ένα ακόμα κοινό στοιχείο είναι η ανθρώπινη γνώση. 

Η πινελιά ενός ειδικού είναι κρίσιμη στην κουζίνα και εξίσου ζωτική όταν πρόκειται για τη διαχείριση της προηγμένης τεχνολογίας που διέπει την παραγωγή σύγχρονων αγωνιστικών ελαστικών. Αυτό το σημαντικό στοιχείο εκφράζεται με τη λέξη κλειδί στην υποκεφαλίδα του βιβλίου ‘φιλοτεχνημένο’ (‘handcrafted’) καθώς και στις φωτογραφίες που απεικονίζουν τους μηχανικούς της Pirelli να μετράνε, να αναλύουν και να προετοιμάζουν ελαστικά για αγώνες.


Το “Miles & Meals” συγκεντρώνει τις συνταγές του αρχισέφ της Pirelli, Fabrizio Tanfani, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου φιλοξενίας, Cristian Staurenghi. Το βιβλίο παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες της κουζίνας τους, που σερβίρονται σε κάθε αγώνα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Οι συνταγές – που βασίζονται στην Ιταλική κουζίνα, αλλά συχνά είναι επηρεασμένες από τις γεύσεις των χωρών διεξαγωγής των grand prix – συνοδεύονται από εντυπωσιακές πρωτότυπες φωτογραφίες των συστατικών σε περιβάλλον F1, κυρίως όταν πρόκειται για ζυμαρικά. Έτσι τα agnolotti έχουν το σχήμα αγωνιστικών αυτοκινήτων που πηγαίνουν 'τραινάκι' στις εισόδους των στροφών, τα paccheri είναι μονοθέσια που κατεβαίνουν μία ευθεία πλαισιωμένα με ελαστικά από τοματίνια και κουκουνάρια, το πασπαλισμένο χοντρό αλάτι παραπέμπει σε μία 'παγίδα' εξόδου από χαλίκια, ένα φύλλο βασιλικού σηματοδοτεί το πράσινο φως ακόμα και ένα χταπόδι παίρνει τη μορφή μηχανικού με οκτώ χέρια – έτοιμου για το ταχύτερο pit stop. Κάθε συνταγή συνοδεύεται από ανέκδοτα που αφηγούνται την ιστορία ενός σιρκουί από την άποψη των ελαστικών και της κουζίνας. Έτσι διαπιστώνουμε ότι το Αυστραλιανό Angus beef είναι η καλύτερη επιλογή για ένα κλασικό, Ιταλικό φιλέτο, ότι στις αγορές του Delhi μπορείς να βρεις άφθονα συστατικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στην κουζίνα της Τοσκάνης, ενώ το αβοκάντο μπορεί να γίνει το καλύτερο συνοδευτικό σε μία μεσογειακή σαλάτα με θαλασσινά.

Υπάρχουν επίσης πολλές ιστορίες από το παρασκήνιο και την ατμόσφαιρα του motorhome της Pirelli και των μηχανικών της εταιρίας. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες πιο χαλαρωτικών στιγμών όπως η ‘Ιταλική Κυριακή', ένα είδος φυγής - ένα μικρό διάλειμμα που αρχικά σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της τροπικής ζέστης της Μαλαισίας – από τη σκληρή πραγματικότητα των καθημερινών συναντήσεων, τις αναλύσεις στρατηγικής, τη συλλογή δεδομένων και τον υπολογισμό του κάμπερ και των σεταρισμάτων για κάθε αγώνα. Οι συνταγές από το “Miles & Meals” σύντομα θα διατίθενται και σε ψηφιακή μορφή, που θα μπορείτε να κατεβάσετε από το www.pirelli.com.







Πηγή: Pirelli


Περιοδικό Autokinisimag