Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Δείτε την εν κινήσει: Η πιο μικρή Mercedes A-Class

Μια γεύση από την νέα Mercedes A-Class μας έδωσαν πριν λίγες μέρες οι Γερμανοί, δίνοντας στην δημοσιότητα ένα teaser 50 δευτερολέπτων. Για πρώτη φορά μια Mercedes υιοθετεί ένα πιο μικρό χατσμπακ σχήμα και αυτό σημαίνει ότι θα αναμετρηθεί στήθος με στήθος με το Audi A3 και την BMW 1. Και τα τρία οχήματα θα παρουσιαστούν στην έκθεση της Γενεύης, τον Μάρτιο.

Ο κινητήρας θα είναι δίλιτρος τούρμπο, με 320-350 άλογα ενώ όλες οι εκδόσεις θα έχουν σύστημα start-stop και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.



Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Δείτε μια Porsche Cayman ντυμένη με τις φάτσες των θαυμαστών της στο Facebook

2 εκατομμύρια φανς έχει πλέον η σελίδα της Porsche στο fb και σκέφτηκε να το γιορτάσει με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Zήτησε τις φωτογραφίες των φίλων της στο fb και έντυσε μια Porsche Cayman με όσες φωτογραφίες για τις οποίες πήρε άδεια. Το μοναδικό όχημα εκτίθεται στο μουσείο του Μονάχου μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.




Μπορείτε όμως να το δείτε και σεις από κοντά κάνοντας κλικ σε αυτήν την διεύθυνση http://2m.porsche.com/ και μετά απανωτά ζουμ...ζουμ! Μάλιστα, η Porsche σας δίνει την δυνατότητα να το αποθηκεύσετε και στον υπολογιστή σας ως wallpaper!

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Η ΙΑΠΩΝΙΚΗ Α.Ε. συμβάλλει και στη δημόσια ανώτατη τεχνική εκπαίδευση


Η «ΙΑΠΩΝΙΚΗ ΑΕ», συνεχίζοντας την επιτυχή πορεία της στον χώρο και θέλοντας να επισημάνει ότι βρίσκεται ενεργά στον χώρο της τεχνικής εκπαίδευσης, πραγματοποίησε στις 23 Ιανουαρίου 2012 δωρεάν τεχνικό σεμινάριο στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. – ΣΕΛΕΤΕ) στην Αθήνα. Το σεμινάριο είχε θέμα «Σύστημα διαχείρισης κινητήρα VW-FSI (Άμεσος ψεκασμός βενζίνης)» και πραγματοποιήθηκε σε ειδική αίθουσα συνεδριάσεων της σχολής. Εισηγητής του σεμιναρίου ήταν ο κος Ουλκέρογλου Νίκος, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ-τεχνικός εκπαιδευτής της «ΙΑΠΩΝΙΚΗ Α.Ε.» και το παρακολούθησαν 50 φοιτητές της σχολής με ειδικότητα Μηχανολόγου, καθώς και οι καθηγητές τους. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρουσίαση που τους έγινε κυρίως γιατί αφορούσε τρέχουσες τεχνολογίες. Πέραν του καθαρά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, δόθηκε η ευκαιρία σε συζητήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου αλλά και στο διάλειμμα, οι συμμετέχοντες να μπορέσουν να ενημερωθούν σχετικά με προβλήματα και καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον κατά την επαγγελματική τους πορεία, λαμβάνοντας έγκυρες πληροφορίες από μια από τις ισχυρότερες εταιρείες στο χώρο. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε εκπαιδευτικό και διαφημιστικό υλικό.

Αυτήν την SAAB ποιός θα την πάρει;

Το σίριαλ της SAAB συνεχίζεται. Μετά τους μήνες συζητήσεων για το αν θα χρεωκοπήσει ή όχι, τώρα το θέμα είναι άλλο..Ποιός θα την αγοράσει; Οι διαχειριστές της σουηδικής φίρμας διαπραγματεύονται ήδη με υποψήφιους επενδυτές, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τους να πουλήσουν την αυτοκινητοβιομηχανία ως ενιαία εταιρική οντότητα.



"Είχαμε συζητήσεις με αρκετούς ενδιαφερόμενους. Μερικοί από αυτούς ενδιαφέρονται για το σύνολο των δραστηριοτήτων της φίρμας ενώ άλλοι για κάποια τμήματά της" δήλωσε o Hans Bergvist ένας από τους διαχειριστές της Saab.

Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον δεν έχουν υποβληθεί ακόμα επισήμως προσφορές, όπως επισημαίνει η Anne Marie Pouteaux, μέλος της ομάδας των διαχειριστών της Saab η οποία, όπως τόνισε, "...έχουν ως σκοπό να πουλήσουν τη Saab ως σύνολο".

Όσον αφορά τα ενδιαφερόμενα μέρη αν και οι διαχειριστές της σουηδικής φίρμας δεν προχωρούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τους εμπλεκόμενους στις διαπραγματεύσεις, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενδιαφέρον για τη Saab φαίνεται να έχουν εκδηλώσει η Brightwell Holdings τουρκική ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, η ινδική αυτοκινητοβιομηχανία Mahindra ενώ πιθανολογείται και μια νέα προσφορά της κινεζικής Youngman η οποία αναμένεται μέσα στην επόμενη εβδομάδα.


Πηγή: in.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Νέα Οικονομικά, Ισχυρά Μοντέλα LPG Επεκτείνουν την ecoFLEX Γκάμα της Opel


Η Opel επεκτείνει και αναβαθμίζει τη γκάμα LPG (Liquefied Petroleum Gas) μοντέλων της. Τα Astra 5Θ hatchback, Astra Sports Tourer και Meriva διατίθενται τώρα κατόπιν παραγγελίας με το νέο, ισχυρό αλλά οικονομικό κινητήρα 1.4 LPG Turbo ecoFLEX.

Ο αποδοτικός κινητήρας μπορεί να λειτουργήσει σε πρόγραμμα LPG και βενζίνης και διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: 103 kW/140 hp με ροπή 200 Nm στα Astra 5Θ και Sports Tourer και με 88 kW/120 hp (175 Nm στο Meriva. Οι εκπομπές CO2 του κινητήρα Euro 5 στο LPG mode είναι μόλις 124 g/km για το Meriva, 129 g/km για το Astra 5Θ και 132 g/km για το Astra Sports Tourer στο μικτό κύκλο.

Τον Ιούνιο του 2011 προηγήθηκε το λανσάρισμα των Corsa LPG 1.2 ecoFLEX 3Θ και 5Θ μοντέλων, που σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας νέας γενιάς οχημάτων Opel LPG. Η τρίθυρη έκδοση του Corsa 1.2 LPG παράγει 61kW/83 hp σε LPG mode με εκπομπές 110 g CO2 /km.

Το φθινόπωρο του 2012, η οικογένεια μοντέλων Opel ecoFLEX θα επεκταθεί με την κυκλοφορία των 1.4 Turbo LPG ecoFLEX Zafira Tourer και Insignia.

Τα LPG εντάσσονται στη γκάμα μοντέλων Opel με εναλλακτικά συστήματα κίνησης που περιλαμβάνει επίσης CNG εκδόσεις (Compressed Natural Gas: Zafira 1.6 Turbo, Zafira Tourer 1.6 CNG Turbo και Combo 1.4 CNG Turbo) και ηλεκτρικά οχήματα όπως το επαναστατικό Opel Ampera με επέκταση της αυτονομίας. Το Ampera είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πηγαίνει οπουδήποτε, οποτεδήποτε και είναι μεταξύ των φιναλίστ που διεκδικούν τον τίτλο “Car of the Year 2012”. Με τα νέα LPG ecoFLEX μοντέλα της, η Opel εκφράζει την πρόθεσή της να ηγηθεί του τομέα εναλλακτικών συστημάτων κίνησης και απαντά στην αυξανόμενη δημοτικότητα του autogas σε όλη την Ευρώπη μεταξύ πελατών ευαισθητοποιημένων σε θέματα κόστους και περιβάλλοντος.

Οι ιδιοκτήτες LPG μπορούν να πετύχουν οικονομία καυσίμου μέχρι 40%. Σε ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία, προσφέρονται σημαντικά φορολογικά κίνητρα για ιδιοκτήτες οχημάτων LPG. Οι ιδιοκτήτες LPG μπορούν να απολαμβάνουν μέχρι 15% μειωμένες εκπομπές CO2 σε LPG mode σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα μοντέλα. Επιπλέον των μοντέλων Euro 5, η Opel προσφέρει μία ολοκληρωμένη εργοστασιακή λύση LPG που διασφαλίζει ότι οι εκδόσεις LPG ecoFLEX διαθέτουν την υψηλή ποιότητα Opel και συνοδεύονται από πλήρη εργοστασιακή εγγύηση. Από το 2009, η Opel κατασκευάζει μοντέλα LPG. Περίπου 61.000 αυτοκίνητα έχουν πουληθεί σε όλη την Ευρώπη, με το 80% μόνο στην Ιταλία.

Όλα τα Opel LPG συνδυάζουν τη λειτουργικότητα ενός βενζινοκινητήρα με τα πλεονεκτήματα του LPG χάρη στα 2 ρεζερβουάρ (LPG και βενζίνης). Αυτό σημαίνει ότι τα οχήματα LPG μειώνουν σημαντικά το κόστος καυσίμου και προσφέρουν αυξημένη αυτονομία, χωρίς άγχος. Η συνολική αυτονομία του Astra 5Θ 1.4 Turbo LPG ecoFLEX με ρεζερβουάρ βενζίνης 56 L και LPG 49 L είναι πάνω από 1.400 km.

Καινοτομίες φιλικές προς το περιβάλλον

Για την τελευταία γενιά των LPG κινητήρων της, η Opel έχει προχωρήσει σε μία σημαντική βελτιστοποίηση του λογισμικού στις μονάδες ελέγχου του κινητήρα και του LPG ώστε να επικοινωνούν καλύτερα μεταξύ τους. Ο κινητήρας μπορεί να λειτουργεί εναλλάξ στα προγράμματα LPG και βενζίνης και να προσαρμόζεται ανάλογα με τον τύπο καυσίμου που χρησιμοποιεί. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί πιο αποδοτικά και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στο ελάχιστο.

Εύχρηστος διακόπτης LPG

Τα μοντέλα Corsa, Astra και Meriva LPG έχουν ένα νέο, εύχρηστο διακόπτη Βενζίνης/LPG τοποθετημένο κεντρικά στο ταμπλό για εύκολη αλλαγή από το ένα πρόγραμμα λειτουργίας στο άλλο. Τα προγράμματα λειτουργίας (LPG, βενζίνης) αλλάζουν αυτόματα ή μπορούν να επιλέγονται μηχανικά. Μία λυχνία ανάβει μέσα στο διακόπτη όταν το αυτοκίνητο λειτουργεί σε LPG mode. Μόλις γίνεται αλλαγή για χρήση βενζίνης, η λυχνία σβήνει. Η καινοτομία θα προσφέρεται και με τις εκδόσεις Zafira Tourer και Insignia LPG το 2012.

Σύστημα ρεζερβουάρ LPG

Το ειδικά προσαρμοσμένο σύστημα LPG της Opel υιοθετεί μία πρακτική λύση για το ρεζερβουάρ LPG που είναι ενσωματωμένο στο χώρο της ρεζέρβας. Έτσι η καμπίνα επιβατών παραμένει ευρύχωρη χωρίς να υπονομεύονται οι χώροι. Κιτ επισκευής ελαστικών προσφέρονται στάνταρ με όλες τις εκδόσεις LPG.

Υποδομή φιλική προς το χρήστη για Ευρωπαίους ιδιοκτήτες LPG

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων Opel LPG υποστηρίζονται από ένα άριστο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού σε όλη την Ευρώπη όπου λειτουργούν περισσότεροι από 25.000 σταθμοί. Επομένως τα οχήματα LPG κινούνται στην Ευρώπη χωρίς ανησυχία για ανεφοδιασμό. Με περισσότερους από 6.400 σταθμούς ανεφοδιασμού LPG, η Γερμανία έχει τη μεγαλύτερη υποδομή στην Ευρώπη, ενώ ακολουθούν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Η Ιταλία, για παράδειγμα, έχει πάνω από 2.800 σταθμούς, η Γαλλία πάνω από 1.800, η Ολλανδία πάνω από 1.400 και το Βέλγιο πάνω από πεντακόσιους. Στη Βρετανία, σχεδόν 600 πρατήρια πουλάνε LPG. Η Ουγγαρία έχει περίπου 250 πρατήρια του είδους.