Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ποιό αμάξι οδηγεί ο πιο σέξι άντρας του πλανήτη

Σύμφωνα με έρευνες θεωρείται από πολλούς ο πιο σέξυ άντρας του πλανήτη. Πόσοι συμφωνούν με αυτόν τον τίτλο δεν ξέρουμε, πάντως σίγουρα είναι ο πιο μουρντάρης άντρας του πλανήτη (αυτήν την περίοδο). O λόγος για τον Ashton Kutcher, ο οποίος απάτησε την σύζυγο του, Ντέμι Μουρ με δύο ξανθιές (ταυτόχρονα...), μια μόλις μέρα πριν την πρώτη επέτειο του γάμου τους. Αλλά, όλα κι όλα! Στο αυτοκίνητο του είναι πιστός! Οδηγεί μια κόκκινη Ferrari California και ο έρωτας κρατάει τρία χρόνια.



Για την ιστορία ο 33χρονος ηθοποιός αγόρασε το αυτοκίνητο αυτό μετά τα γυρίσματα της ταινίας του «The Killers», το 2008, στα οποία οδηγούσε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο. Μάλιστα είναι τόσο ερωτευμένος με το αυτοκίνητό του που γράφει συχνά για αυτό στο twitter του.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Τι όνομα θα έχει το πρώτο SUV της Maserati

Διέρρευσε το όνομα που θα δώσουν οι Ιταλοί στο πολυτελές SUV τους. Μάλιστα οι άνθρωποι της Maserati έχουν προβεί στις ανάλογες ενέργειες ώστε να κατοχυρώσουν το όνομα στο ευρωπαϊκό γραφείο ευρεσιτεχνίας. Ετσι λοιπόν, το πρωτότυπο Cubang, θα λάβει την τελική του μορφή και θα ονομαστεί Cinqueporte!


Το Cinqueporte λοιπόν θα είναι το πρώτο της πολυτελές σπορ SUV της Maserati. Θα βασίζεται στο πάτωμα του Jeep Grang Cherokee, όμως οι άνθρωποι της Maserati τονίζουν ότι «ο σχεδιασμός, ο κινητήρας, η ανάρτηση, τα φρένα, το κράτημα και οι επιδόσεις θα είναι 100% Maserati». Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο σχεδιασμός έγινε στο δικό τους σχεδιαστικό κέντρο, ο κινητήρας εξελίσσεται στη Μόντενα από κορυφαίο μηχανικό της Ferrari και ότι το 8τάχυτο κιβώτιο, η ανάρτηση, το σύστημα πέδησης και το τιμόνι δημιουργήθηκαν επίσης στη Μόντενα, αποκλειστικά για το νέο μοντέλο.

Πηγή: www.protothema.gr
Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Δείτε τι βλέπει ένας οδηγός F1 κατά την διάρκεια του αγώνα

Μπορεί κάθε αγώνας της F1 να καλύπτεται από 20 και πλέον κάμερες, κανείς όμως δεν είχε ως τώρα την ευκαιρία να δει τον αγώνα, όπως τον βλέπει ο ίδιος ο οδηγός. Στο παρακάτω βίντεο για πρώτη φορά βλέπουμε ακριβώς αυτό που βλέπει ο οδηγός όταν οδηγεί ένα αγωνιστικό όχημα σε F1.



Ο lucas Grassi τοποθέτησε μια μίνι-κάμερα στο κράνος του και έκανε ένα δοκιμαστικό γύρο στην Καταλονία για να δοκιμάσει τα καινούργια λάστιχα Pirelli σε ένα αγωνιστικό Toyota. Έτσι μας έδωσε πρώτη φορά την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε έναν γύρο F1 μέσα από τα μάτια του οδηγού.

Ωραία ιδέα θα σκέφτεστε... Γιατί να μην υπάρχει ζωντανή μετάδοση, κατά την διάρκεια του αγώνα, και μέσα από το όχημα; Για να τοποθετηθεί η κάμερα στο ύψος των ματιών καλύφθηκε το μισό κομμάτι του κράνους. Οπότε πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι ο Grossi στο συγκεκριμένο βίντεο οδηγεί βλέποντας μόνο από το ένα μάτι!

Για να δείτε τι βλέπει ο Lucas Grassi πατήστε εδώ

Πηγή: www.topgear.com

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Οδηγίες για οδήγηση πισωκίνητου αυτοκινήτου

Η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα καθιστά το αυτοκίνητο στις περισσότερες περιπτώσεις διασκεδαστικό, αλλά μπορεί τα πράγματα να γίνουν και επικίνδυνα.
Εφόσον θελήσουμε να κινηθούμε γρήγορα με πισωκίνητο αυτοκίνητο, καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα.


Αν σκοπός μας είναι το παιχνίδι με το πίσω μέρος, δε χρειάζεται να έχουμε μεγάλη ταχύτητα κίνησης, αφού τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα. Το κατέβασμα ταχύτητας πριν τη στροφή και η πίεση στο γκάζι προκαλούν υπερστροφή ισχύος και εξαρτάται από τις ικανότητες του οδηγού και την κατάσταση της ασφάλτου το πόσο εύκολα θα αντιμετωπιστεί. Το ανάποδο τιμόνι είναι η βασική γνώση που πρέπει να έχει κάποιος.
Σε περίπτωση που θέλουμε απλά να κινηθούμε γρήγορα, αποφεύγουμε τις έντονες τιμονιές στις στροφές και διατηρούμε σταθερό το γκάζι, ιδιαίτερα στις εξόδους των στροφών. Αν γλιστρήσει για οποιοδήποτε λόγο (υπερστροφή τοποθέτησης) το πίσω μέρος, απαιτείται ψυχραιμία. Με ένα δυνατό πισωκίνητο που διαθέτει μπλοκέ διαφορικό, μπορείς με τους ανάλογους χειρισμούς να μετατρέψεις αυτήν την υπερστροφή σε ελεγχόμενη. Χρειάζεται εμπειρία όμως και πλήρης γνώση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου και του οδηγού.
Όπως και στα προσθιοκίνητα, έτσι και στα πισωκίνητα, η οδική συμπεριφορά μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Έτσι υπάρχουν και πισωκίνητα αυτοκίνητα, που μπορούν να είναι ουδέτερα ή και υποστροφικά στο όριο (μεσαία οικογενειακά, πολυτελείας κλπ.) ή αμιγώς υπερστροφικά, στοχεύοντας στην ευχαρίστηση του οδηγού (ρόουντστερ και κουπέ).
Από κει και ύστερα ,υπάρχουν και άλλες παράμετροι που ορίζουν τη συμπεριφορά ενός πισωκίνητου, όπως είναι το ζύγισμα ανάμεσα στους άξονες, η ιπποδύναμη, η παρουσία -ή μη- μπλοκέ διαφορικού, η θέση του κινητήρα (μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο ή και πίσω).

Πηγή: www.newsbomb.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Τραγωδία στο MotoGP: Νεκρός ο Simoncelli -παραιτείται (;) ο Rossi


Θανάσιμο ατύχημα είχε το πρωί, στον Moto Grand Prix της Μαλαισίας, ο 24 Ιταλός αναβάτης, Marco Simoncelli. Ο άτυχος νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής και έπεσε μπροστά στις ρόδες του Κόλιν Έντουαρτς και στην συνέχεια του Βαλεντίνο Ρόσι. Πριν λίγο μαθεύτηκε ότι υπέκυψε στα τραύματα του.





Το συγκεκριμένο ατύχημα είναι ένα από τα πιο σκληρά που έχουν γίνει στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ξένες ιστοσελίδες αναφέρουν ότι ο Ρόσι, συγκλονισμένος δήλωσε πριν λίγο ότι παραιτείται, ακόμα όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο

Για να δείτε το βίντεο της σύγκρουσης πιέστε εδώ