Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Τα Kia Soul & Venga αποκτούν διεθνή πιστοποίηση «πράσινου» αυτοκινήτου


Η Kia Motors Corporation ανακοίνωσε ότι το Soul και το Venga έλαβαν το πιστοποιητικό Life Cycle Assessment LCA 14040 (αξιολόγηση κύκλου ζωής) από τον γερμανικό οργανισμό TUV NORD.
Η πιστοποίηση LCA αποδεικνύει ότι το Soul και το Venga είναι οχήματα φιλικά προς το περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια της «ζωής» τους, από το στάδιο του σχεδιασμού, της κατασκευής, της παραγωγής αλλά και της διάθεσής τους.
Η Kia Motors διαθέτει πλέον τρία μοντέλα (cee’d, Soul & Venga) που είναι σύμφωνα με τα διεθνή περιβαλλοντικά στάνταρτ
Το 2008 το Kia cee’d ήταν το πρώτο όχημα της εταιρίας που απέκτησε την πιστοποίηση LCA παράλληλα με την πιστοποίηση Design for Environment DfE (φιλικός προς το περιβάλλον σχεδιασμός) από την TUV NORD.
Η περιβαλλοντική πιστοποίηση είναι χωρισμένη σε δύο κατηγορίες: α) του φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού (eco friendly design ISO 14062) και β) της αξιολόγησης του κύκλου ζωής (ISO 14040). H πιστοποίηση LCA βασίζεται στην αξιολόγηση του πιθανού αντίκτυπου στο περιβάλλον ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός οχήματος, και περιλαμβάνει τόσο την προμήθεια των πρώτων υλών όσο και την κατασκευή, τη χρήση και τη διάθεσή του.Τα πρόσφατα αποτελέσματα έδειξαν ότι το Soul και το Venga εκπέμπουν αντίστοιχα 9,3% και 10,5% λιγότερους ρύπους κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους συγκρινόμενα με τα υπάρχοντα ανταγωνιστικά τους μοντέλα διανύοντας συνολικά 150.000 χλμ.
Το εργοστάσιο Gwangju της Kia στην Κορέα, όπου κατασκευάζεται το Soul καθώς και το εργοστάσιο της Σλοβακίας, όπου παράγεται το Venga έχουν αποκτήσει περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO 14001 το 2003 και το 2009 αντίστοιχα.
Η τελευταία πιστοποίηση LCA επιβεβαίωσε ότι οι συγκεκριμένες παραγωγικές μονάδες λειτουργούν με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.
Τα μέτρα που λαμβάνονται από την Κia Motors με σκοπό να ελαχιστοποιηθεί η περιβαλλοντική επιβάρυνση ξεκινούν ήδη από το στάδιο της σχεδίασης ενός νέου αυτοκινήτου και περιλαμβάνουν τη χρήση υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, που έχουν την δυνατότητα ανακύκλωσης και επιταχύνουν τη διαδικασία παραγωγής με την απλούστευση των ανταλλακτικών και τη βελτίωση των υλικών.
Με έδρα την Γερμανία, η εταιρία TUV NORD είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη απασχολεί περισσότερους από 10,000 τεχνικούς/επιστήμονες σε 70 χώρες παρέχοντας πιστοποιήσεις υπηρεσιών σε διάφορες βιομηχανίες. Άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που έχουν την πιστοποίηση LCA από την TUV NORD είναι η Daimler (Mercedes-Benz S, C, A and B classes) Volkswagen (Passat, Golf και Polo).

Το πρώτο "ιπτάμενο αυτοκίνητο" είναι εδώ!

Το πρώτο "ιπτάμενο αυτοκίνητο" είναι πια γεγονός και αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2011 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πρόκειται για ένα ελαφρύ σκάφος της εταιρείας Τerrafugia Τransition, που πλέον οδηγείται στη μαζική παραγωγή με την επίσημη άδεια της Ομοσπονδιακής Αρχής Αεροπλοΐας των ΗΠΑ. Διαθέτει αναδιπλούμενα φτερά μήκους 8,2 μέτρων σε πλήρη έκταση, ενώ μπορεί να καλύψει απόσταση 736 χιλιομέτρων με ταχύτητα λίγο μεγαλύτερη των 180 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η Αρχή δέχτηκε μάλιστα να κάνει μια εξαίρεση και να μην επιβάλει τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας ενός αυτοκινήτου (αερόσακους, ζώνες ασφαλείας κ.λπ.), ώστε το σκάφος να μην υπερβεί το όριο βάρους που απαιτείται για να λάβει τον χαρακτηρισμό του «ελαφρού αθλητικού αεροσκάφους».

Το πρώτο "ιπτάμενο αυτοκίνητο"μπορεί να γίνει δικό σας εφόσον μπορείτε να διαθέσετε περίπου 120.000 ευρώ, ενώ εάν δεν έχετε το απαιτούμενο ποσό για να το αποκτήσετε, μπορείτε να συμβιβαστείτε με ένα χάρτινο μοντέλο του που πωλείται μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας Τerrafugia και κοστίζει μόνο 3 ευρώ...

Δείτε εδώ το σχετικό video:
http://www.youtube.com/watch?v=5cjiHIw3H3M

και εδώ την ιστοσελίδα της εταιρείας Τerrafugia για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.terrafugia.com/