Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Mugen CR-Z GT

Είμαστε σίγουροι πως οι περισσότεροι από εσάς αντιμετώπισαν την αναγέννηση του θρυλικού CR-Χ με σκεπτικισμό και αμφιβολίες. Είμαστε επίσης σίγουροι πως δεν έχετε απόλυτο άδικο. Το CR-Z απέπεμψε το χαρακτήρα που είχε καταστήσει τον προκάτοχό του τόσο δημοφιλή. Τέρμα οι πολύστροφοι κινητήρες με τις εντυπωσιακές αποδόσεις, τέρμα και ο nineties χαρακτήρας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.





Αυξημένο βάρος και βελτιωμένη άνεση, υβριδικός κινητήρας και ηπιότερο σχήμα άφησαν τους φανατικούς φίλους της Honda με μια σπαρακτική αίσθηση ανεκπλήρωτου. Τα απωθημένα τους φαίνεται πως ήθελαν εδώ και καιρό να βγάλουν και οι μηχανικοί της Honda και σε συνεργασία με την Mugen ετοίμασαν μια ειδική έκδοση που θα αγωνιστεί στην κατηγορία GT300 του πρωταθλήματος Japan Super GT Series.











Το εν λόγω CR-Z θα εφοδιάζεται με ένα διπλοτούρμπινο V6 κινητήρα 2,8 λίτρων, ο οποίος θα συνοδεύεται από μια αγωνιστική υβριδική μονάδα.


Η Honda και η Mugen δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις του CR-Z GT, ενώ η πρώτη εμφάνιση του αυτοκινήτου θα πραγματοποιηθεί στον τέταρτο γύρο του πρωταθλήματος Japan Super GT στις 28 και 29 Ιουλίου.


Εκτός από τις φωτογραφίες, θα βρείτε παρακάτω και ένα βίντεο (τι ήχος...) από τις δοκιμές του CR-Z στην πίστα του Twin Ring Motegi.



Πηγή: CS

Περιοδικό Autokinisimag

Getting Ready for TETRAKOSARI© V


Οι ετοιμασίες για το TETRAKOSARI© V έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Απρίλιο. Πριν από λίγο καιρό, το αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών άρχισε και αυτό με τη σειρά του να σιδερώνει το καλό του κουστούμι.

Γνωρίστε ένα καινούριο αυτοκινητοδρόμιο.


Τα λέμε τον Σεπτέμβρη...

Περιοδικό Autokinisimag

Drifting Like a Boss


Σίγουρα πολύ τυχερός, ο οδηγός του παρακάτω βίντεο επέδειξε επίσης εκπληκτική ψυχραιμία και εντυπωσιακές δεξιότητες πλαγιολίσθησης. Κρατείστε την αναπνοή σας και παρακολουθήστε το σύντομο απόσπασμα από τους δρόμους της Ρωσίας, όπου όλα μπορούν να συμβούν.


Περιοδικό Autokinisimag

Το Opel Astra GTC κέρδισε βραβείο σχεδιασμού red dot

Το Opel Astra GTC κατέκτησε φέτος το περίοπτο βραβείο red dot στην κατηγορία προϊοντικού σχεδιασμού. Το συμπαγές coupé που κυκλοφόρησε στην αγορά πριν από μερικούς μήνες έχει ήδη γίνει διάσημο για το σπορ, αποδοτικό χαρακτήρα, τις καινοτόμες τεχνολογίες και τη συναρπαστική του σχεδίαση. Οι 30μελής κριτική επιτροπή του θεσμού red dot παραδέχτηκε ότι ξεχώρισε το Astra GTC λόγω της εντυπωσιακής και σπορ σχεδίασής του. Η κριτική επιτροπή επεσήμανε επίσης ότι «το πανοραμικό παρμπρίζ που εκτείνεται μέχρι τη μέση της οροφής χωρίς εγκάρσιο στοιχείο διασφαλίζει μέγιστη απόλαυση στο ταξίδι για όλους τους επιβάτες». «Είμαστε περήφανοι για την κατάκτηση αυτού του βραβείου. Επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά ότι η σχεδιαστική φιλοσοφία της Opel ‘η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’ έχει τεράστιες δυνατότητες. Επίσης αποδεικνύεται ότι οι πελάτες αλλά και οι ειδικοί της βιομηχανίας αναγνωρίζουν ότι έχει τον τρόπο να βοηθά στην επικοινωνία των αξιών της μάρκας μας» δήλωσε ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος τομέα Opel Design. Περίπου 1.800 εταιρίες και σχεδιαστές από 58 χώρες συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμό προϊοντικού σχεδιασμού red dot. Οι διαγωνιζόμενοι έφεραν 4.515 προϊόντα σε 19 διαφορετικές κατηγορίες ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη της ανταγωνιστικότητας, ωστόσο το Astra GTC επικράτησε στην κορυφή. Το φετινό βραβείο για το συμπαγές coupé είναι το τελευταίο μιας σειράς διακρίσεων red dot που έχουν κατακτήσει διάφορα μοντέλα Opel. Στο παρελθόν, τέτοια βραβεία έχουν κερδίσει τα Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E Concept, Insignia, Opel GT και προηγούμενες γενιές μοντέλων Astra. Ο θεσμός red dot χρονολογείται από το 1955, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο έγκυρους διαγωνισμούς σχεδίασης σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: Opel

Περιοδικό Autokinisimag

Συμμετοχή ενός SEAT 124 Sport Coupé στο 2012 Silvretta Classic


550 χλμ. με τις Άλπεις ως ένα φανταστικό σκηνικό : το Silvretta Classic θεωρείται ένα από τα κορυφαία αυτοκινητιστικά γεγονότα της Ευρώπης για τους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων. Αυτή την χρονιά η SEAT συμμετέχει με ένα 124 Sport Coupé 1600 κατασκευασμένο το 1972 το οποίο θα οδηγεί ο Αντιπρόεδρος Παραγωγής της εταιρείας, Dr. Andreas Tostmann. Μεταξύ 5 και 7 Ιουλίου, περίπου 160 σπάνια ιστορικά μοντέλα θα συμμετάσχουν στο 2012 Silvretta Classic σε μία διαδρομή μέσα σ’ένα μαγευτικό ορεινό τοπίο. Οι τρεις κύριες διαδρομές θα διεξαχθούν στις περιοχές Montafon, Vorarlberg και Τυρόλο των Αυστριακών Άλπεων και οι συμμετέχοντες θα έχουν να αντιμετωπίσουν μεταξύ των άλλων προκλήσεων πολλά αλπικά περάσματα σε δρόμους με έντονη ανηφορική κλήση. Η απόλυτη ταχύτητα δεν είναι το ζητούμενο, αλλά η ακριβής χρονομέτρηση έτσι ώστε ακόμη και τα παλαιότερα αυτοκίνητα που συμμετέχουν να έχουν τις ίδιες πιθανότητες επιτυχίας με τα νεότερα. Το SEAT 124 Sport Coupé 1600 κατασκευάστηκε το 1970. Η δίπορτη αυτή έκδοση με τα τέσσερα κανονικού μεγέθους καθίσματα και τον κομψό σχεδιασμό εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα. Ο κινητήρας βενζίνης 1.6 λίτρων με 110hp προσδίδει τελική ταχύτητα 180km/h. Tο 124 Sport Coupé 1600 ήταν το πρώτο μοντέλο της SEAT με 5-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Ακολούθησε το 1973 το ελαφρώς τροποποιημένο 124 Sport Coupé 1800, με κινητήρα 1.8 λίτρων 118hp. Το 124 Sport Coupé παρέμεινε στην παραγωγή από το 1970 έως το 1975 ενώ κατασκευάστηκαν συνολικά 23.000 αυτοκίνητα.

Πηγή: Seat

Περιοδικό Autokinisimag

Τρίτο εργοστάσιο της Kia στην Κίνα

Η Kia Motors Corp και η θυγατρική της στην Κίνα, Dongfeng Yueda Kia Motor Co, Ltd, ξεκίνησαν σήμερα την ανέγερση της τρίτης παραγωγικής μονάδας στην πόλη Yancheng στην επαρχία Jiangsu. Το εργοστάσιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2014, θα έχει δυνατότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων ετησίως και θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Kia στην Κίνα, η οποία έχει γίνει η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο. Σε συνδυασμό με την τρέχουσα ετήσια παραγωγική δυνατότητα από τις δύο υπάρχουσες εγκαταστάσεις της στην πόλη Yancheng, 130.000 και 300.000 μονάδες αντίστοιχα, η Kia θα είναι σε θέση να παράγει συνολικά 730.000 οχήματα σε τοπικό επίπεδο στην Κίνα. 

Περίπου 1.000 επισκέπτες παρακολούθησαν την τελετή, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Hyundai Motor Group, κο. Mong Koo Chung, του Γραμματέα της επαρχίας Jiangsu, κο Luo Zhijun και του Γραμματέα της Yancheng, κο Zhao Peng. Το νέο εργοστάσιο θα βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από το δεύτερο εργοστάσιο της Kia, επιτρέποντας τη χρησιμοποίηση των διαφόρων υφιστάμενων υποδομών και μεγιστοποιώντας τις συνέργειες μεταξύ των τριών εργοστασίων. Η νέα εγκατάσταση θα στεγάσει κι ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών καθώς επίσης και μία πίστα δοκιμών υψηλών ταχυτήτων μήκους 1.960 μέτρων. 

Επιπλέον, η ευέλικτη διαμόρφωση του τρίτου εργοστασίου θα δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία την ελευθερία να επεκτείνει την ετήσια παραγωγή της κατά 100.000 μονάδες και να φθάσει τις 400.000 μονάδες. Μετά την ολοκλήρωση της μονάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, η Kia σκοπεύει να παράγει στην Κίνα ειδικά μοντέλα που αντανακλούν τις τοπικές προτιμήσεις της αγοράς. Η Kia σκοπεύει να υποστηρίξει την επέκταση των δραστηριοτήτων της με την είσοδο των θυγατρικών εταιριών της στην αγορά της Κίνας, ενισχύοντας την παγκόσμια ανταγωνιστικότητάς τους και συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και επενδύσεων.

Πηγή: Kia Motors

Περιοδικό Autokinisimag

Caterham F1 Onboard: Heikki @ Goodwood Festival of Speed




Η Caterham F1 μας ετοίμασε ένα ενδιαφέρον βίντεο από τη συμμετοχή της στο Goodwood Festival of Speed, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Τα πλάνα προέρχονται από την Caterham του Heikki Kovalainen η οποία εξοπλισμένη με onboard κάμερες κινείται στη στενή, θρυλική διαδρομή με το γνώριμο τρόπο ενός μονοθέσιου της F1. Απολαύστε παρακάτω το δεκάλεπτο βίντεο.


Πηγή: Caterham F1

Περιοδικό Autokinisimag