Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τι δουλειά έχουν 15 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Κοζάνη;

Το πρώτο πιλοτικό έργο ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι γεγονός και θα εφαρμοστεί στην Κοζάνη. Συγκεκριμένα δεκαπέντε ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα τεθούν στην κυκλοφορία το επόμενο εξάμηνο στους δρόμους της Κοζάνης ενώ θα εφοδιάζονται με ηλεκτρισμό από 20 σταθμούς φόρτισης που θα εγκατασταθούν σε διαφορετικά σημεία της πόλης.



Η όλη προσπάθεια θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Green - eMotion που υλοποιείται στην Ελλάδα από τη ΔΕΗ Α.Ε / ΚΔΕΠ σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης.Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα αρχίσουν οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τους σταθμούς. Τα αυτοκίνητα θα παραχωρήσουν αυτοκινητοβιομηχανίες που τα κατασκευάζουν σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Green - eMotion υλοποιείται από 43 εταίρους, (Ηλεκτρικές και Βιομηχανικές Εταιρείες, Κατασκευαστές Αυτοκινήτων, εταιρίες παροχής υπηρεσιών, Δήμοι, Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά και Ερευνητικά Ινστιτούτα) που θα συνεισφέρουν, θα ανταλλάξουν και θα επεκτείνουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους με έργα ηλεκτροκίνησης σε επιλεγμένες περιοχές εντός της Ευρώπης.

Το Green eMotion συγκεντρώνει την εμπειρία από ηλεκτροκίνηση με χρήση αυτοκινήτων, λεωφορείων, δίτροχων, αλλά και υβριδικών οχημάτων. Ειδικοί τομείς σε μερικές από τις περιοχές επίδειξης περιλαμβάνουν ανταλλαγή μπαταριών και DC φόρτιση όπως και ενσωμάτωση έξυπνων μετρητών, διασυνοριακή κυκλοφορία, διαφορετικά συστήματα πληρωμής και δοκιμές εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων.

Πηγή: newsbeast.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Oι ατάκες του Raikkonen που έγραψαν ιστορία

"Κίμι πως είναι να πηγαίνεις με 300 χλμ;-Νορμάλ”...Ο Kimi, είναι γνωστό ότι, ανοίγει το στόμα του και...γράφει ιστορία! Eκτός από την μνημειώδη ατάκα ότι βαριέται φριχτά τον κόσμο της F1 και θέλει απλά να οδηγεί, στην τελευταία του δήλωση ισοπέδωσε την κινούμενη πίσω αεροτομή (γνωστή ως DRS). Και να ήταν μόνο αυτό...



Για το DRS
“Μου φαίνεται γελοίο. Το προσπέρασμα δεν είναι τέχνη πλέον. Χρησιμοποιείς το DRS και προσπερνάς εύκολα. Ο οδηγός μπροστά σου δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Συμφωνώ βέβαια πως κάνει καλύτερο το show".

Για τα λάστιχα:
“Δεν ξέρω και δεν σημαίνουν κάτι για εμένα. Τα λάστιχα είναι λάστιχα”.

Για τον F.Alonso και τα παιχνίδια δηλώσεων:
“Το τελευταίο που με νοιάζει τώρα είναι τι σκέφτεται αυτός”.

Για τις καιρικές συνθήκες:
“Το ίδιο μου κάνει είτε βρέξει είτε όχι”

Για τη Φιλανδία:
“Το καλοκαίρι στη Φινλανδία είναι για ψάρεμα και… πήδημα. Το χειμώνα το ψάρεμα είναι… κακό”.

Για τη χρονιά του 2006:
“Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει στη χρονιά. Θα το δω τότε”.

Ερώτηση: “ Kimi πως είναι να ξεκινάς από την 5η θέση;» Απάντηση: «Σα να ξεκινάς από την 5η θέση”.

Για το γκραν πρι της Ουγγαρίας το 2007:
“Βαρετή κούρσα”

Για τον: R.Dennis
“Είναι περίεργος. Θέλει να ξέρει τα πάντα. Δεν με ενδιαφέρει”.

Για το πρωτάθλημα κατασκευαστών:
«Ένα τέτοιο πρωτάθλημα δε σημαίνει τίποτα για εμένα».

Για τα κόκκινα φώτα στα πιτς:
«Όταν ανάψουν κόκκινα φώτα στο πιτ λέιν σταματάς. Τότε έρχεται κάποιος με γυάλινο μάτι (L.Hamilton) πέφτει πάνω σου και σου καταστρέφει το αυτοκίνητο».

Για τα media:
“Διαβάζω ότι γράφουν οι εφημερίδες για εμένα και γελάω. Η Formula 1 θα ήταν παράδεισος χωρίς τα media. Επίσης δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος για εμένα δεν είμαι ο Michael Schumacher”.

Πως είναι να πηγαίνεις με 300 χλμ;
“Νορμάλ”.

Για τους ηλίθιους:
“Δεν υπάρχουν”

Ερώτηση: “Τα γραφικά του κράνους σου είναι ιδιαίτερα σημαίνουν κάτι”;
“Το κράνος προστατεύει το κεφάλι μου”

Ερώτηση: “Πως αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με το κράνος σου”;
“Το καθαρίζω με το χέρι”

Martin Brundle: “Ο Kimi Raikkonen δεν ενδιαφέρεται για τις διαδικασίες. Kimi έχασες την έναρξη από τον Pele”.
Kimi Raikkonen : “Καλά, τι έγινε; Ήμουν στην τουαλέτα”.

Ερώτηση: “Kimi από τι είσαι φτιαγμένος;”
«Αίμα, Σάρκα και Οστά όπως όλοι»

Ερώτηση:“Ποια είναι η καλύτερη στιγμή στον αγώνα και ποιο βαρετή”;
“Η εκκίνηση και τώρα”

Για το περιστατικό στο Σαν Μαρίνο του 2001:
“Ξαφνικά το τιμόνι έμεινε στα χέρια μου. Προσπάθησα να το βάλω στη θέση του, αλλά ήταν αργά. Τότε ξεκίνησα να σκέφτομαι πως θα καταλήξει όλο αυτό”.

Ερώτηση: “Είναι αλήθεια ότι κάποιες στιγμές βαριέσαι στο αυτοκίνητο”;
“Μόνο όταν έχω διαφορά από τους άλλους και αυτό έγινε μία φορά. Έπαιξα με τα κουμπιά στο τιμόνι και έχασα το σημείο για τα φρένα.”


Ερώτηση: “Εκνευρίζεσαι κάποιες φορές, τόσο που να θέλεις να φωνάξεις και να χτυπήσεις κάποιον”;
“Ναι τώρα που μιλάμε αν συνεχίσεις να μου κάνεις τέτοιες ερωτήσεις”.

Για το σιρκουί Yas Marina:
“Η πρώτη στροφή είναι καλή το υπόλοιπο είναι σκατά”.

Όταν σχολίασε την επικίνδυνη κίνηση του L.Hamilton στο Fuji στην 1η πρώτη στροφή:
“Αυτά τα μαθαίνεις όταν κάνεις καρτ 6 ετών. Ο πατέρας μου οριοθετούσε με ξύλα την πίστα για να βρω τα σημεία για τα φρένα. Ας κάνει και ο πατέρας του το ίδιο”.

Για τα NASCAR:
“Το αυτοκίνητο ήταν σκατά. Τόσο που ήταν απίστευτο. Ήταν τόσο σκατά, που δεν έστριβε με τίποτα”.


Πηγή: onsports.gr

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Ένα... αόρατο δώρο γενεθλιών για τον Ronaldo

Ο Christian Ronaldo έκανε ένα δωράκι στον ευατό του για τα 27α γενέθλιά του. Αγόρασε μια Lamborghini Aventador LP700-4. Λεφτά έχει, θα σκεφτείς και γω το ίδιο θα έκανα...Ο Ronaldo όμως σκέφτηκε και λίγο παραπάνω. Για να απολαμβάνει την Lambo όπως της χρειάζεται, σε μεγάλες ταχύτητες δηλαδή, παρήγγειλε και την έβαψαν σε χρώμα mate black. Όχι, δεν είναι μια απόχρωση του μαύρου, αλλά ένα χρώμα ειδικά επεξεργασμένο, που ακολουθεί την τεχνολογία "stealth" και είναι αόρατο στα αστυνομικά radar.Καλοτάξιδο!




Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Που έχουν το μυαλό τους οι έλληνες οδηγοί;

Kάπου αλλού φαίνεται ότι έχουν το μυαλό τους οι Έλληνες οδηγοί-που άραγε;- και δεν σγκεντρώνονται στον δρόμο. Σύμφωνα με στοιχεία από την ασφαλιστική αγορά τον τελευταίο χρόνο παρατήθηκε αύξηση των ατυχημάτων κατά 8,6%!

Συγκεκριμένα, η συχνότητα ζημιών για τον κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτων αυξήθηκε μέσα σε ένα χρόνο από το 10,5% στο 11,4%. Αυτό σημαίνει αύξηση κατά 8,6%.

Τα στοιχεία αυτά συνεπάγονται και αύξηση του κόστους για τις ασφαλιστικές εταιρίες; Όχι απαραίτητα. Κι αυτό γιατί, στο ίδιο διάστημα, το μέσο κόστος ζημιάς μειώθηκε στα 1.680 ευρώ από 1.719 ευρώ, που σημαίνει πτώση 2,27%. Ακόμα καλύτερα, το μέσο κόστος των ζημιών μειώθηκε από τα 1.275 στα 1.187 ευρώ, υποχωρώντας κατά 6,90%.

Από την άλλη, όμως, πλευρά, το μέσο κόστος των ζημιών, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αυξήθηκε κατά 6,68%, από τα 2.320 στα 2.475 ευρώ.


Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

4.100 ευρώ μπόνους για τους υπαλλήλους της Daimler

Μια χαρά πάνε οι δουλειές για την Daimler και γι΄αυτό αποφάσισε να κάνει ένα δωράκι στους υπαλλήλους της. Συγκεκριμένα, η Daimler ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2011 όπου παρουσίασε καθαρά κέρδη 6 δις ευρώ, κάνοντας ρεκόρ, αφού το 2010 είχε κέρδη 4.7 δις. ευρώ.


Τα έσοδα του ομίλου έκαναν και αυτά ρεκόρ αφού ανήλθαν σε 106.5 δις ευρώ (97.8 δις ευρώ το 2010) ενώ ανακοίνωσε ότι τον Ιανουάριο πούλησε 94.526 αυτοκίνητα+5.6% σε σχέση με πέρυσι και για τις τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες της (Mercedes, Smart, Daimler) ενώ μόνο η Mercedes πούλησε 86.921 αυτοκίνητα +5.1%. Ως αντάλλαγμα για τα κέρδη αυτά, η Daimler ανακοίνωσε ότι θα δώσει μπόνους 4.100 ευρώ σε κάθε υπάλληλο της με τον μισθό του Απριλίου.

Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Το Prius του μέλλοντος...

Το NS4 είναι το καινούργιο σεντάν που παρουσίασε η Toyota στο Detroit και πιθανώς πρόκειται να είναι ο διάδοχος του υβριδικού Prius. Το μόνο που ξέρουμε γι΄αυτό είναι ότι θα κυκλοφορήσει το 2015, θα έχει την δυνατότητα επαναφόρτισης μέσω πρίζας και το σχήμα του θα είναι αεροδυναμικό και υπερβολικά κόμψο. Απολαύστε το, στο βίντεο που έδωσε η Toyota στην δημοσιότητα.





Περιοδικό Αυτοκίνηση Αν. Μακεδονίας & Θράκης