Watch Videos

Δείτε εκατοντάδες videos από αγώνες, κόντρες, παρουσιάσεις νέων και βελτιωμένων αυτοκινήτων στο κανάλι μας στο YouTube! Σχολιάστε, βαθμολογήστε και εγγραφείτε!

TETRAKOSARI.GR

Το event που άλλαξε τα δεδομένα στην επιτάχυνση σε όλη την Ελλάδα! Το ΤΕΤΡΑΚΟΣΑΡΙ του περιοδικού Autokinisimag δημιούργησε νέους κανονισμούς που ακολούθησαν οι παλιοί προσπαθώντας να μάθουν από τις καινοτομίες μας!

Η βελτίωση είναι στο DNA μας!

Δοκιμάζουμε τα πιο δυνατά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους και σας μεταφέρουμε μέσω των σελίδων του περιοδικού μας στην ώρα της δοκιμής! Πάντοτε με δικές μας μετρήσεις με όργανα από την RaceLogic και παράλληλες παραγωγές στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαφημιστείτε έξυπνα!

Διαφημιστείτε έξυπνα και προβάλετε την επιχείρηση και τα προϊόντα σας με πρωτότυπο τρόπο μέσω του περιοδικού Autokinisimag, των ιστοσελίδων που διαθέτει ή μέσω του καναλιού μας στο YouTube και των video που μπορούμε να παράγει η εταιρεία μας για εσάς.

Dragtimes

Καταχωρήστε τους χρόνους σας και τις λεπτομέρειες του οχήματος σας και δείτε που βρίσκεστε στην κατάταξη του DRAGTIMES.GR, στα 0-400 ή στα 100-200χλμ/ω. Λεπτομέρειες εντός του site.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

BMW 3 Series: Η Ιστορία


Το βίντεο που λάβαμε σήμερα από την BMW απεικονίζει την ιστορία μιας από τις σημαντικότερες σειρές μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αφετηρία το 1975 και την πρώτη έκδοση της 3άρας, το βίντεο αποτελεί μια διαδρομή σχεδόν 40 ετών στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε μοντέλου, τονίζοντας παράλληλα όλα εκείνα τα σημεία που έκαναν τη σειρά 3 τόσο δημοφιλή στην ιστορία της BMW αλλά και της αυτοκίνησης γενικότερα.



Πηγή: BMW

Περιοδικό Autokinisimag

Collateral Damage? Tire It Up!


Ποιά είναι εκείνα τα μέρη του αυτοκινήτου που «την πληρώνουν» σε έναν αγώνα drift; Ναι καλά φαντάζεστε. Φυσικά οι προφυλακτήρες. Η αντικατάστασή τους σε κάθε αγώνα είναι το λιγότερο ασύμφορη, οπότε τι καλύτερο από μερικά tire ups και Do It Yourself (DIY) επιδιόρθωση; 

Παρακολουθείστε στο παρακάτω, ιδιαίτερα απολαυστικό, βίντεο το «ράβε ξήλωνε» των προφυλακτήρων ενός Silvia S14.


Πηγή: HoonTV

Περιοδικό Autokinisimag

BMW Art Car Collection

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης (ICA), σε συνεργασία με την BMW, το Δήμαρχο του Λονδίνου και το London 2012 Festival, θα αναλάβουν να διαμορφώσουν τις εγκαταστάσεις ενός πολύ ιδιαίτερου χώρου αυτοκινήτων στο Shoreditch για δύο εβδομάδες. Συγκεκριμένα, η Συλλογή Αυτοκινήτων Τέχνης BMW (BMW Art Car Collection), που εκτίθεται για πρώτη φορά στη Βρετανία, πρόκειται να φιλοξενηθεί από 21 Ιουλίου –έως 4 Αυγούστου του 2012.


Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του London 2012 Festival, ενός θεαματικού πανεθνικού φεστιβάλ διάρκειας 12 εβδομάδων, μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2012, και θα συγκεντρώσει κορυφαίους καλλιτέχνες από τη Βρετανία, αλλά και από όλο τον κόσμο. Η συλλογή, που ξεκίνησε πριν από 35+ χρόνια, περιλαμβάνει αυτοκίνητα BMW, μεταμορφωμένα από μερικούς από τους δημοφιλέστερους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο όπως: Alexander Calder, Frank Stella, Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, M.J Nelson, Ken Done, Matazo Kayama, Cesar Manrique, Jeff Koons, A.R Penck, Esher Mahlangu, Sandro Chia, Jenny Holzer και David Hockney.


Η BMW ART CAR COLLECTION θα παρουσιάσει αυτοκίνητα από 16 διεθνείς καλλιτέχνες στους έξι ορόφους του NCP Car Park της Great Eastern Street στο Shoreditch. Το project, που συνδυάζει τα κορυφαία αισθητικά πρότυπα της BMW με το πάθος και τη δέσμευση του ICA στην τέχνη, θα είναι μία μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της τέχνης και του ντιζάιν καθώς και τους ενθουσιώδεις οπαδούς του αυτοκινήτου. Η BMW Art Car Collection ξεκίνησε όταν ο Γάλλος οδηγός αγώνων και εκτιμητής έργων τέχνης Hervé Poulain ζήτησε από το φίλο του Alexander Calder να σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο που θα συνδύαζε στοιχεία αντικειμένου τέχνης με «ένα ήδη τέλειο όχημα». Έτσι δημιουργήθηκε ένα αυτοκίνητο που τελικά θα αγωνιζόταν στον 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1975. Και παράλληλα γεννήθηκε το BMW Art Car. 

Από τότε, μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης τέχνης έχουν προστεθεί στη συλλογή δημιουργώντας μία μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών εκφράσεων. Το Art Car 1995 του David Hockney αποτυπώνει το εσωτερικό του αυτοκινήτου στο εξωτερικό, αποκαλύπτοντας τα πάντα, από τα εσωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα μέχρι ένα σκύλο στο πορτμπαγκάζ. Ο Rauschenberg ενσωματώνει φωτογραφικές μεταφορές των πινάκων Ingres, ενώ οι Andy Warhol και Roy Lichtenstein χρησιμοποίησαν τον καμβά του αυτοκινήτου για να απεικονίσουν την ουσία της ταχύτητας. Γνωστό για την υποστήριξή του στις καινοτομίες και τα νέα ταλέντα στις σύγχρονες τέχνες, το ICA αναζήτησε κάποια διάσημα ανερχόμενα αστέρια του χώρου της σχεδίασης από το East End, προκειμένου να βοηθήσουν στην υλοποίηση του project, μεταξύ των οποίων οι Julia, Loop.pH και My Beautiful City.


Το ICA είναι ιδιαίτερα χαρούμενο που συνεργάζεται με τη LOCOG (Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών & Παρολυμπιακών Αγώνων), την BMW UK και το γραφείο του Δημάρχου του Λονδίνου σε ένα υψηλού κύρους project. Το Art Drive! παρουσιάζει μία καταπληκτική ευκαιρία για την προσέγγιση νέου και μεγαλύτερου ακροατηρίου. Το ICA ευελπιστεί να αναλάβει περισσότερα project του είδους που θα φιλοξενηθούν σε νέους χώρους στην πόλη.

Για το λανσάρισμα του project, το BMW Art Car του Jeff Koons φωτογραφήθηκε μπροστά στο Tower Bridge του Λονδίνου την Τρίτη  Ιουλίου. Για να δείτε τις φωτογραφίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε το: http://www.flickr.com/photos/icalondon/sets/72157630389410410/ . Για μία online περιήγηση ολόκληρης της BMW Art Car Collection, επισκεφθείτε το σύνδεσμο http://www.bmw-artcartour.com/.

Πηγή: BMW

Περιοδικό Autokinisimag



Hydrographics


Είχαμε αρκετό καιρό να ακούσουμε νέα από την ομάδα του HighTechCorvette και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν λάβαμε το σημερινό βίντεο, το οποίο οφείλουμε να ομολογήσουμε πως έχει εποικοδομητικό χαρακτήρα. Με τη βοήθεια λοιπόν της ομάδας του Fast Lane δημιουργήθηκε το παρακάτω βίντεο στο οποίο εξηγείται αναλυτικά ολόκληρη η διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας και με τη βοήθεια του νερού είναι δυνατή η αποτύπωση σχεδίων πάνω σε αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε τη διαδικασία "ντυσίματος" ενός εμπρός splitter μιας Camaro με carbon αυτοκόλλητο.


Πηγή: HighTechCorvette

Περιοδικό Autokinisimag

GP Great Britain

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ολοκληρώθηκε ο 9ος γύρος του πρωταθλήματος F1 στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας. Τελικά και προς μεγάλη έκπληξη αγωνιζόμενων και θεατών, η βροχή δεν ήρθε ποτέ, καθιστώντας τον εφετινό βρετανικό αγώνα ξεχωριστό και ενδιαφέρων.




Στην πρώτη θέση τερμάτισε, αφού προσπέρασε τον Fernando Alonso μόλις 5 γύρους πριν από το τέλος, ο Αυστραλός Mark Webber της Red Bull, ενώ ο team mate του Sebastian Vettel κατέλαβε την τρίτη θέση. Ο Γερμανός δεν στάθηκε τόσο τυχερός μιας και υπέφερε από μια σπασμένη πτέρυγα στη μάχη του με τον Felipe Massa αλλά η σοφή στρατηγική της ομάδας του τον έθεσε και πάλι μπροστά από τον Michael Schumacher και τον Felipe Massa, χαρίζοντάς του την τρίτη θέση του βάθρου. Αντίστοιχα με το 1-3 της Red Bull λοιπόν, η Ferrari κατάφερε το 2-4 με τον Ισπανό Fernando Alonso σε εξαιρετική φόρμα να οδηγά απλώς εκπληκτικά. Δυστυχώς οι επιλογές των ελαστικών δεν του έδωσαν τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω, με αποτέλεσμα στο τελευταίο σκέλος του αγώνα, να μην μπορεί να κρατήσει πίσω του τον Mark Webber. Ο Massa κατέλαβε την ευεργετική τέταρτη θέση, ύστερα από μια πολύ ωραία μάχη στο ξεκίνημα με τον Michael Schumacher και τον Sebastian Vettel, διατηρώντας την ιταλική ομάδα στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.



Την πέμπτη και την έκτη θέση της τελικής κατάταξης κατέλαβαν οι οδηγοί της Lotus Kimi Raikkonen και Romain Grosjean οι οποίοι βελτίωσαν την απόδοσή τους - ως συνήθως - προς το τέλος του αγώνα. Παρόλα αυτά ο Raikkonen δεν ήταν αρκετά γρήγορος για να απειλήσει τον Massa, ενώ ο Grosjean είχε μια σύγκρουση με τον Di Resta στον πρώτο γύρο αλλά ύστερα από μια εντυπωσιακή προσπάθεια κατάφερε να βρεθεί στην έκτη θέση. Η Lotus βρίσκεται τώρα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, μια θέση πάνω από την McLaren οι οδηγοί της οποίας δεν κατάφεραν τίποτε καλύτερο από την όγδοη και τη δέκατη θέση του τερματισμού. Τόσο ο Lewis Hamilton, όσο και ο Jenson Button αντιμετώπισαν προβλήματα με τα ελαστικά τους, χάνοντας συνεχώς σε χρόνο, και ρίχνοντας την McLaren στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.



Στο στρατόπεδο της Mercedes, ο Michael Schumacher κατέλαβε την έβδομη θέση και ο Nico Rosberg τη 15η. Ο Schumacher ξεκίνησε τον αγώνα δυνατά και διεκδικητικά αλλά σταδιακά έπεφτε πίσω, μέχρι που κατάφερε να περάσει τον Hamilton και να καταλήξει στην έβδομη θέση. Ο Rosberg αντιμετώπισε προβλήματα με τον εμπρός αριστερό του τροχό κατά τη διάρκεια του δεύτερου πιτ στοπ του και έμεινε στην 15η θέση. Στην ένατη θέση ο Brunno Senna κατάφερε τους μοναδικούς βαθμούς για την Williams, ενώ ο team mate του Pastor Maldonado, αφού συγκρούστηκε με τον Sergio Perez, δέχθηκε πρόστιμο ύψους 10.000€ και τερμάτισε στη 16η θέση. Ο Perez λοιπόν αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα, αφήνοντας τον ιπτάμενο Kamui Kobayashi να μάχεται σε ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Ο Ιάπωνας οδηγός ήταν πιο γρήγορος από τις McLaren αλλά ένα καταστροφικό πιτ στοπ του στοίχισε σχεδόν τρεις μηχανικούς του και 25.000€. 


Η Force India είδε τον ένα (Paul Di Resta) από τους δύο οδηγούς της να εγκαταλείπει νωρίς τον αγώνα, ύστερα από τη σύγκρουση με τον Grosjean, και τον Nico Hulkenberg να καταλαμβάνει τη δωδέκατη θέση. Στις θέσεις 13 και 14 βρέθηκαν οι οδηγοί της Toro Rosso Daniel Ricciardo και Jean-Eric Vergne ενώ η συμπαθής Caterham είδε τον Vitaly Petrov να επιστρέφει νωρίς στα πιτ, μιας και δεν κατάφερε καν να ξεκινήσει· σε αντίθεση με τον Φινλανδό Heikki Kovalainen ο οποίος οδήγησε αρκετά επιθετικά, δεν κατάφερε τίποτε καλύτερο από την 17η θέση, αλλά εξέφρασε μαζί με την ομάδα του ελπίδες για τη μελλοντική αξιοποίηση των βελτιώσεων που έχει υποστεί η CT01. Τις τέσσερις τελευταίες θέσεις της κατάταξης κατέλαβαν οι δύο οδηγοί της Marussia Timo Glock και Charles Pic και οι δύο της HRT Pedro de la Rosa και Narain Karthikeyan.

Επόμενος αγώνας αυτός του Hockenheim στις 20-22 Ιουλίου.

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο που ετοιμάζει πάντα η Caterham F1 Team για το grand prix της Μ. Βρετανίας.


Πηγή: Formula 1, Caterham F1 Team

Περιοδικό Autokinisimag