Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

This is Bathurst 1000


Ο εντυπωσιακός αγώνας Bathurst 1000 (Supercheap Auto Bathurst 1000) είναι μια δοκιμασία 1000 χιλιομέτρων που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πίστα Mount Panorama στο Bathurst (New South Wales) της Αυστραλίας. Πρόκειται για έναν θρυλικό αγώνα, ο οποίος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά πριν από 52 χρόνια (1960) - με την ονομασία Armstrong 500 - και έκτοτε κατέχει περίοπτη θέση στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώ παράλληλα θεωρείται η ναυαρχίδα του αυστραλιανού motorsport. Στη μακρόχρονη ιστορία του αγώνα, στην άσφαλτο του Mount Panorama έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους τόσο αυτοκίνητα των κατηγοριών Group C και Group A, όσο και 2λιτρα Super Tourer. Στη σύγχρονη εκδοχή του αγώνα, όπως αυτός πραγματοποιείται σήμερα, λαμβάνουν μέρος οχήματα της κατηγορίας V8 Supercar με την Holden και την Ford να μονοπωλούν τις πρώτες θέσεις του βάθρου. Οι νικητές του αγώνα λαμβάνουν από το 2006 και έπειτα το Peter Brock Trophy - οδηγός που στέφθηκε 9 φορές νικητής στον συγκεκριμένο αγώνα και έχασε τη ζωή του στο Targa West Event ράλι της δυτικής Αυστραλίας.






Στο παρακάτω βίντεο - αφιέρωμα στα 50 χρόνια του θρυλικού αγώνα μπορείτε να απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, καθώς και μερικούς από τους οδηγούς και τα οχήματα που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις σελίδες του “The Great Race“.




Για όσους επιθυμούν μια ακόμα πιο αγωνιστική ματιά της πίστας του Mount Panorama, παρακάτω μπορούν να παρακολουθήσουν έναν γύρο στη διάσημη πίστα, μέσα από το κόκπιτ μιας Porsche RS Spyder.


Περιοδικό AutokinisiMag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου