Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Evolution of the F1 Car

Ο κόσμος της Formula 1 αλλάζει συνεχώς. Η τεχνολογία που περιβάλει ένα μονοθέσιο της F1 αγγίζει δυσθεώρητα επίπεδα και εξελίσσεται συνεχώς όχι μόνο χρόνο με το χρόνο, αλλά ακόμη και μέρα με τη μέρα. Το ίδιο συμβαίνει και με το σχεδιασμό των οχημάτων. Λύσεις που την μια χρονιά μπορούν να χαρίσουν τον τίτλο σε ένα μονοθέσιο και μια ομάδα, ήδη την επόμενη θεωρούνται ξεπερασμένες.

Αυτό είναι ένα μέρος της μαγείας του πρωταθλήματος της F1 αλλά και του σαγηνευτικού κόσμου των αγώνων τέτοιου είδους. Η διαρκής εξέλιξη διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον και αποτελούσε, από τους πρώτους ακόμη αγώνες, ένα ισχυρό θέλγητρο που εξακολουθεί να αυξάνει τη δημοτικότητα του πρωταθλήματος.



Ο Ruf Blacklock δημιούργησε ένα εκπληκτικό wireframe animation βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται η ιστορία και η εξέλιξη ενός μονοθέσιου της Formula 1. Από το 1950 μέχρι σήμερα, από τους 8κύλινδρους σε σειρά κινητήρες, στους θηριώδεις V12 και στα τεχνολογικά V8 θαύματα της φετινής σεζόν, το παρακάτω βίντεο είναι μια ωδή στην F1 και στο animation design. Απολαύστε το!

Evolution of the F1 Car from Ruf Blacklock on Vimeo.

Περιοδικό Autokinisimag

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου